Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Keresleti piacra számítanak a dinnyetermelők

Sarkad - Némileg javult a helyzet a dinnyepiacon. A kereslet és a kínálat lassan egyensúlyba kerül. Ha még napokig tart a kánikula, keresleti piacra számíthatnak a termelők — ezt állítja Oravecz Tamás medgyesegyházi termelő. A Tesco is beszállt a dinnyeválság kezelésébe. A multi sok külföldi áruházában is kizárólag magyar, főként dél-alföldi, ezen belül dél-békési dinnyét árusítanak.


— Nemcsak nálunk van kánikula, hanem Csehországban, Szlovákiában és Lengyelországban is. A dinnye pedig olyan termék, mint a fagyi, csak nagy melegben fogy igazán. Az árakat viszont nem tudjuk szintre hozni. A felvásárlási ár 12 és 24 forint között mozog. Függ a minőségtől, a piactól és a kereskedők torkosságától is. Bár az is igaz, ha olcsó árat kínálnak fel az eladók, akkor miért tennének rá a felvásárlók pluszban néhány forintot? A spanyol példa kellene, hogy a szemünk előtt lebegjen. Ott csak úgy értékesítik a dinnyét, hogy a termelési költség visszajöjjön és némi haszon is maradjon a gazdák zsebében. Nálunk ez sajnos nem így működik — mondta Oravecz Tamás.

— A cseh, a szlovák és a lengyel boltjainkban is csak magyar dinnyét árusítunk. Mintegy 1,2 millió kilogramm görögdinnyét exportálunk a három országban működő üzletláncainkba. A várhatóan két hónapig tartó főszezonban a dinnye forgalma a hazai áruházakban elérheti a heti kétezer tonnát is — számolt be Hardy Mihály. A Tesco Globál Áruházak Zrt. magyarországi kommunikációs vezetője kereskedelmi okokra hivatkozva nem árulta el, hogy mennyiért vásárolják fel a dinnyét.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Keresleti piacra számítanak a dinnyetermelők

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu