Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Kenyérrel ehetjük a libamájat – a pékek sem használják az E-412-t

Sarkad - Eddig nem találtak szennyezett élelmiszert a guargumit tartalmazó magyarországi vizsgálati mintákban. Már a hét végén megnyugodtak a kedélyek, Békés megye is „tiszta”. Információink szerint a Friesland Hungária Zrt. nagybánhegyesi üzemében már csak túrót készítenek, ott semmilyen adalékanyagot nem használnak.

Az orosházi hungarikum, a libamáj garantáltan mentes mindenféle adalékanyagtól, így biztonságosan fogyasztható. A Merian Orosháza Finom Szárnyas Különlegességek Zrt. gyárában is járt a hatósági állatorvos és az állategészségügy a napokban. A cég termékeibe közvetlenül nem került guargumi. Máté Istvánné, a Vectigalis Zrt. felszámolója érdeklődésünkre elmondta, fűszerbeszállítóik kinyilatkozták, hogy az ominózus indiai szállítmányból nem vásároltak.

A pékek nem használják a mostanában sokat emlegetett adalékanyagot. A gádorosi Varga Zsolt elmondta, az E-412-es enzimet tartalmazó lisztjavítót a kenyérgyártásból kitiltották évekkel ezelőtt. Az tény, hogy egyéb lisztjavítót használnak. Ahol indirekt módon, kovászpótlókkal dolgoznak, ott nagyobb az esélye, hogy az E-412 a termékbe kerüljön. A guargumit tartalmazó E-412 a péksüteményekben viszont benne van. Ott alkalmazható.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Kenyérrel ehetjük a libamájat – a pékek sem használják az E-412-t

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu