Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Ingatlanpiac Békés megyében: túl vagyunk a mélyponton

Sarkad - A tavalyi esztendő jelentette a mélypontot a Békés megyei ingatlanpiacon. A szakemberek állítják, idén tavasztól enyhe fellendülés tapasztalható.

— 2002—2003 között talált a legtöbb ingatlan gazdára a Viharsarokban. Azóta egészen mostanáig folyamatosan csökkent a vásárlások száma — mondta Molnár Viktor. A békéscsabai ingatlanpiaci szakértő szerint jelenleg túlkínálat jellemzi Békés megyét.

Ennek ellenére ebben a régióban a használt ingatlanok piacán egy-két százalékos, míg az új építésű házak frontján körülbelül ötszázalékos áremelkedést jeleztek 2007-re a szakemberek. A házaknál a 10—11 millió körüliek a legnépszerűbbek. Emellett jelentkezett egy új vásárlói réteg, akik képesek megfizetni a 20—25 milliótól induló, egyedi kívánságokat is megjelenítő nagyobb házakat.

— A lakásoknál az alacsony rezsiköltségű, kis alapterületű, egy-két szobások kelendőek, melyeknek értéke 7—8 millió forint körül mozog — hangzott az összegzés.

Szavait Tóth Anikó, Békés megye egyik legnagyobb újingatlan-építő cégének ügyvezetője is megerősítette.

— Egy 120 lakásos épületegyüttest adunk át a közeljövőben. A kisebb, 30—48 négyzetméter közötti garzonlakások nagy részét már értékesítettük. Egyébként a korábbiaktól eltérően az embereket már nem érdeklik a tervrajzok, az építési fázis. Inkább a kész lakásokból válogatnak — nyilatkozta az ügyvezető.

— Békés megyében havi egy-két ügyféltől eltekintve kivétel nélkül mindenki hitelre vásárol ingatlant. A svájci frank alapú konstrukciók a legkedveltebbek — mutatta be a térségi helyzetet Gurbán Beáta békéscsabai hitelügyintéző.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Ingatlanpiac Békés megyében: túl vagyunk a mélyponton

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu