Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Idén kevesebb a szúnyog, nem panaszkodnak a fürdőzők

Sarkad - A Hármas-Körös menti településeken — Gyomaendrődön, Szarvason és Békésszentandráson — idén jóval kevesebb a szúnyog, mint az elmúlt években. A fürdőzőket tehát egyelőre nem zavarják a vérszívók.
Békésszentandráson még egyszer sem kellett irtani. Gyomaendrődön és Szarvason egyaránt úgy nyilatkoztak: sikerült jó időben — május elején — megoldani a lárvairtást, így most még csendben vannak a vérszívók.

Péntek délelőtt döntés született a 16 település — közte Békéscsaba, Gyula, Gyomaendrőd, Orosháza, Békés, Mezőberény és Szarvas — részvételével, közös szúnyoggyérítésre létrehozott társulás által kiírt közbeszerzési pályázat ügyében.
A nyertes a 16 településen a szúnyoggyérítést három éven át összesen 195 millió forint ellenében végezheti el. Két pályázó közül a békési és szegedi székhellyel működő SZEMPAIR Kft. — RSZ-COOP Kft. Konzorcium került ki győztesen. Az érvénytelennek nyilvánított pályázatot beadó másik, velencei székhelyű cég várhatóan megtámadja a döntést a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Békéscsabán idén tízmillió forintot szánnak szúnyogirtásra. A városban idén jobb a helyzet, mint az elmúlt években, még az Élővíz-csatorna partján is sokkal kevesebb csípéssel lehet gazdagodni.
A megyeszékhely 2004-ben 15 településsel együtt létrehozta a Körös-völgyi Települések Regionális Szervezetét. Békéscsaba azonban kiszállna a szervezetből és jövőre a Közép-békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás keretein belül Gyulával, Békéssel működne együtt.
Gyulán nem kell tartani se szúnyogtól, se kullancstól — jelentette ki Bányai György, a városgazdálkodási igazgatóság csoportvezetője. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint kullancscsípéstől származó megbetegedést nem jeleztek náluk. Kiemelt figyelmet fordítanak az üdülőterületekre, Szanazug gyulai oldalára, Városerdőre, a vár környékére, amely idegenforgalmi, színjátszási központ nyaranta. Szúnyogot gyéríteni alkonyatkor érdemes. Ködbe borul a város, de ez az egészségre nem káros.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Idén kevesebb a szúnyog, nem panaszkodnak a fürdőzők

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz