Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Fogyasztóvédelmi ellenőrzések: nincs kegyelem, a számla jár!

Sarkad - Békés megyében az esetek 98—100 százalékában találtak valami kivetnivalót a fogyasztóvédelmi ellenőrzéseken. Az országos találati arány „csak” kétharmados.


— Van, ahol rosszul adnak vissza, máshol nem annyi italt kapunk, mint amennyit kifizettünk. De olyan is megesik, hogy lejárt szavatosságú élelmiszert tálalnak fel — derült ki dr. Horváth Zsuzsanna, a Dél-alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Felügyelőség igazgatójának szavaiból. A dél-alföldi hivatalnokok, annak ellenére, hogy a jogászokat és az adminisztrátorokat is beleszámítva, mindössze 28-an vannak, hatékonyak.

Zéró toleranciát követel a miniszterelnök a nyugtaadási szabálytalanságok visszaszorítása érdekében. Hétvégén ugyanis minden második helyen nem adtak számlát a fogyasztóvédőknek. Ahol mégis, ott is sok hiányosságra derült fény. Békés megyében legutóbb a gyomaendrődi strandokon és a békéscsabai piacon csaptak le a kereskedőkre.

Az akció már jóval korábban kezdődött. Nyár eleje óta mintegy 15 millió forint bírságot szabtak ki az ellenőrök a megyében. Szarvason például azért bukott le egy kiszolgáló, mert kevesebb röviditalt töltött ki egy négytagú csoportnak, akik éppen próbavásárlást végeztek. Ha nincsenek résen az állítólagos vevők, hatszáz forinttal rövidítik meg őket. Máshol húsz forinttal drágábban adták a nyalókát, mint ahogy az ki volt írva.

Dr. Horváth Zsuzsanna, a régiós fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetője szerint sokszor nincs kiírva, hogy mi mennyibe kerül, vagy ha mégis, nem egyértelmű az ár. Ha pedig reklamálnánk, nem feltétlenül találjuk meg ott a Vásárlók Könyvét, ahol annak lennie kellene.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Fogyasztóvédelmi ellenőrzések: nincs kegyelem, a számla jár!

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu