Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Erdőtűz a 44-es mellett: nem kizárt a gyújtogatás

Sarkad - Jelentős fogralomlassítással találkozhattak azok, akik szombaton délután a 44-es főúton autózva hagyták maguk mögött Békés megyét vagy közeledtek a Viharsarokba. A látási viszonyokat megnehezítő, sűrű füst egy Kecskemét közelében több hektáron égő, lakóépületeket is veszélyeztető erdőtűzből eredt.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Kecskemét közelében fekvő Szentkirály és a 44-es út közötti erdőtűz füstje beborította a főutat Nyárlőrinc térségében, ezért a rendőrök karjelzéssel lassításra figyelmeztették az arra közlekedőket. A szombaton délután három óra körül fellángolt tűz viszonylag jelentős területen, több hektáron égett, s a helyi tűzoltók Szolnok és Pest megyéből kaptak segítséget az oltáshoz. A lángokat kora estére sikerült megfékezniük.

Geiger János, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szerint egyelőre nem lehet kizárni, hogy gyújtogatás történt. Igaz: megerősíteni sem. A rendőrök és a tűzoltók közösen vizsgálják, hogy mi okozhatta az erdőtüzeket – olvasható a baon.hu-n. A Bács-Kiskun megyei hírportál a napokban több hasonló tűzesetről is beszámolt, melyek – mint írják – földrajzi közelségük miatt meglehetősen gyanúsak.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Erdőtűz a 44-es mellett: nem kizárt a gyújtogatás

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu