Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Az utolsókat rúgja a kánikula

Sarkad - Pénteken megdőlt a melegrekord Békés megyében. Átlagosan 36,8 fokot mutattak a hőmérők, ez körülbelül két fokkal több, mint az eddig ezen a napon mért legnagyobb hőmérséklet.


— Az utolsókat rúgja a kánikula, szombaton már két fokkal alacsonyabb hőmérséklet várható. Vasárnapra tovább enyhül a hőség, egy hét múlva pedig még kellemesebb időre, 24—25 fokra számíthatunk — tájékoztatta lapunkat a jelenlegi helyzetről Dénes László. A szegedi meteorológiai szolgálat ügyeletese elmondta, számottevő csapadék az elkövetkező időszakban nem hullik majd.

— Úgy tűnik, az elmúlt hetek, hónapok forró nyara, viszontagságai megedzették az embereket, nem emelkedett a riasztásaink száma. A legtöbben alkalmazkodtak a körülményekhez vagy megfogadták a szakemberek tanácsait és jobban vigyáznak magukra a melegebb napokon — hangsúlyozta Kárász László megyei vezető mentőtiszt.
A mentősökkel ellentétben a rendőrség munkatársainak több balesethez kellett kivonulniuk az elmúlt három napban.

— Főleg figyelmetlenségből fakadó koccanásoknál jártunk el, szerencsére a résztvevők csak könnyebben sérültek — fogalmazott Keresztúri András, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette, ilyen nagy melegben a volán mögött ülők figyelme is gyorsabban lankad, a hőségben gyakran türelmetlenebbek a közlekedők.

A Körös Volán járatain folyamatosan működtetik a légbefúvókat, ezzel is enyhítve a kánikulát. A légkondicionált buszokon szintén gőzerővel dolgoznak a klímaberendezések.
— A sofőröknek felajánlottuk a lehetőséget, hogy a júliusi hőség idejéhez hasonlóan most is viselhetnek rövidnadrágot — beszélt az utazást könnyítő intézkedéseikről Szarvas Péter, a Körös Volán vezérigazgatója.

— Egyébként is magas a forgalom a strandokon ez idő tájt, de a hőség átlagosan ötszáz-ezer emberrel növelte a látogatottságot. Az adatok azt mutatják, hogy a hétköznapokon négy-ötezer vendég keresett menedéket a fürdőben — mondta Cséfán Lajos. A Gyulai Várfürdő Kft. ügyvezető igazgatója a mostani két napra a nyár második leglátogatottabb hétvégéjét várja.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Az utolsókat rúgja a kánikula

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu