Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Az atkák és baktériumok okozták a kagylóhalált

Sarkad - A hetek óta tartó kagylópusztulást feltehetően az atkák miatti baktériumfertőzés okozhatta a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízterein, a hivatalos vizsgálati eredmény szerint.
A kagylópusztulás okának kiderítésére a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Békés Megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állat-egészségügyi Igazgatósága mintákat vett. A budapesti diagnosztikai igazgatóság a kagylómintákon az atkafertőzés nyomait mutatta ki. A víziatka petéje és lárvája a kagylóban él. A kikelő lárvák átfúrják a kagyló köpenyét, így utat nyitnak a vízben élő baktériumoknak. Mindehhez hozzájárult az enyhe tél és a korai magas vízhőmérséklet is. Az állat-egészségügyi igazgatóság az elkészült vizsgálati eredményt a vízügyi igazgatósághoz továbbította. Az eredmény alátámasztja az igazgatóság álláspontját: a kagylópusztulás nem hozható összefüggésbe a vízminőséggel, nem külső szennyezés okozta a tömeges kagylóhalált - tájékoztatott Bak Sándor vízügyi igazgató. Sz. M. A hetek óta tartó pusztulás nem kímélte az amuri, a tavi és a folyami kagylókat.


Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Az atkák és baktériumok okozták a kagylóhalált

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu