Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Áruhitelből gyógyszert: rangsorolnak a betegek

Sarkad - Egyre több gyógyszerész tapasztalja Békés megyében, hogy a betegek válogatnak a receptek között. Fontossági sorrendet állítanak fel és csupán azt váltják ki, amiről úgy gondolják, feltétlenül szükséges, hogy ne romoljon állapotuk. Nem az orvos szaktudását kérdőjelezik meg, hanem a pénztárcájuk tartalma — vagy inkább az abból hiányzó forintok — miatt cselekednek így.


— Egyre nagyobb megterhelést jelent a gyógyszerek kiváltása. Hiába röppen fel időnként a hír, hogy több száznak az árát csökkentették a gyártók, a betegek ebből nem érzékelnek semmit.


A befizetett egészségbiztosítási járulékból az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egyre kevesebb támogatást nyújt. Erre mi sem jobb példa, minthogy idén évek óta először nem veszteséges, sőt nyereséges az OEP gyógyszerkasszája — nyilatkozta Sándor Csaba, a Magyar Gyógyszerész Kamara országos titkára. — Hiába ír fel az orvos olcsóbb gyógyszert a betegnek, a tapasztalatok szerint az eredetileg alkalmazott készítményektől eltérő tabletták szedése nem ugyanolyan hatékonyságú.

Mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni a biztonságos gyógyszerellátást. Kamaránk véleménye szerint újra kell gondolni a gyógyszer-támogatási rendszert. A patikusok igyekeznek mindenkit ellátni a szükséges gyógyszereivel. Kistelepüléseken már az is gyakorlat, hogy hitelbe adják ki a pirulákat. Sőt, a hozzánk eljuttatott információ szerint már létezik olyan bank is, amelyik áruhitelt nyújt gyógyszervásárlásra. Nagyon szomorú, hogy idáig jutottunk.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Áruhitelből gyógyszert: rangsorolnak a betegek

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu