Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - A színház speciális hely - kit érdekel 14 tartalmas évad?

Sarkad - A Békés megyei közönség szereti a színházát, ragaszkodik a művészekhez. Az adófizetőket pedig érdekli a közpénzek sorsa, ezért indultunk szerencsét próbálni; de nem sok sikerrel jártunk.

A Békés Megyei Jókai Színházban a többhetes vizsgálódás során szabálytalanságokat tártak fel. Az intézmény gazdasági társaságokkal kötött szerződéseit, az igazgató által a bérjellegű juttatásokon felül felvett pénzeket, a dolgozókkal kötött vállalkozói szerződéseket vizsgálták. A meghallgatások és a helyszíni szemle során okmányfegyelemmel, vagyonvédelemmel és a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos visszásságokra, szabálytalanságokra bukkantak.

Összeférhetetlen szerződéskötések, saját dolgozókkal munkakörükbe tartozó feladatok vállalkozói szerződések útján is történő díjazása áll a lista élén. Kettős jogviszonyban történő foglalkoztatás, a leltárhiány felelősségének rendezetlensége, helytelen leltározási gyakorlat és hiányosságok, közbeszerzési eljárások le nem folytatása szerepel a biztosi jelentésben.

A vizsgálat eredményéről, a feltárt szabálytalanságok súlyáról, illetve arról, miért nem az önkormányzat kezdeményezte a rendőrségi nyomozást, először Balogh Józsefet kérdeztük. A megyei testület tagja közölte: mivel vizsgálóbiztosnak rendelték ki, a döntéshozatalban nem vehetett részt. Feladatát a jelentés leadásával elvégezte, de az anyagot zárt ülésen tárgyalták, ezért arról nem beszélhet.

— A színház működése új szakaszhoz érkezett, a színházi életben változás történik. Természetesen a múltat nem feledhetjük, azzal szembe kellett és szembe kell néznünk. A Békés megyei önkormányzat és a képviselő-testület a múlttal szembenézett, vizsgálatot kezdeményezett, mely nem zárult le, folyamatban van. Törvényi kötelezettségeinknek eleget teszünk, az esetleges következményekkel pedig számolni kell — nyilatkozta Domokos László elnök. — A múlt vizsgálata mellett fontos jelenünkkel és a jövővel foglalkozni. Nagy hangsúlyt fektetünk a határ menti együttműködésekre.

Konter László megdöbbenéssel fogadta az újabb névtelen feljelentés hírét. Fájdalmasan érinti, hogy a 14 tartalmas évad ma már senkit sem érdekel.
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK:
Töltse le a színházi vizsgálóbiztosi jegyzőkönyvet!

— Abban a jelentésben semmi olyan nincs, hogy bárkinek rosszat tettem volna... Miért rendőrségi ügy ez?! Legfeljebb szabálytalanságok, de a gazdálkodásunkat a megye mindig vizsgálta... Addig nem lesz rend, amíg meg nem születik a színházi törvény. A foglalkoztatást, a bérezést és minden olyan kérdést, ami felvetődik, törvénybe kell foglalni, és kifejezetten a színház számára, mert ez speciális hely.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - A színház speciális hely - kit érdekel 14 tartalmas évad?

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu