Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Nehéz anyagi helyzetben a Békés Manifest

Nehéz anyagi helyzetben a Békés Manifest
Nehéz anyagi helyzetbe került a Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft., mely a Békés megyei szemétszállítással foglalkozik.
A Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft. több mint hatvan önkormányzat tulajdonában van és a településeken végez szemétszállítási feladatokat. Az idei évben azonban erősen megnövekedett a díjat nem fizetők száma valamint a szállítási költséget is le kellett csökkenteni. Ennek köszönhetően a Kft. az év végét előre láthatóan több mint 55 millió forintos veszteséggel fogja zárni.

Veszélybe kerülhet a szemétszállítás
Komoly anyagi gondokkal küzd a szemétszállítás

A Kft. több megyei település képviselő-testülete számára is eljutatta a kimutatását és kérte az önkormányzatok segítségét. A lakossági hulladékszállítás díjainak csökkentése miatti bevétel kiesést még tetézi, az a hatalmas kintlévőség, mely a háztartások nemfizetéséből adódik. A Békés-Manifest Közszolgáltató Nonprofit Kft. novemberben több mint 3000 ügyfél 120 millió forintot is meghaladó tartozását adta át a Nemzeti Adó és Vámhivatalnak. Tekintettel arra, hogy a jövő évre még ennél is nagyobb működési hiánnyal számolnak a Kft. az önkormányzatok segítségét kéri. Több érintett településen is szavaztak arról, hogy az önkormányzatok tagi kölcsönök bevonásával segítsék a céget a szemétszállítás működtetésében.

 

-BT-