Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Lejtőn a foglalkoztatás - Sarkad

Sarkad - A tavalyinál már rosszabb a helyzet, pedig a leépítések java még nem szerepel a kimutatásokban. A pénteki megyegyűlésen a térség foglalkoztatási helyzete is napirenden volt.


Csiszér Áron Záporoztak a kérdések a munkaügyi központ képviselőjére a tegnapi megyegyűlésen, ami a tények ismeretében nem csoda. Bár a kényszerű elbocsátások túlnyomó többsége még nem szerepel a statisztikákban, az már világosan látszik: rossz évet zár 2007-ben a Viharsarok. Míg a tavalyi év első három hónapjában alig volt 15 százalék felett az álláskeresők aránya, az idei hasonló időszakban ez már 16 fölé emelkedett. Nagyobb gond az, hogy az elbocsátások java csak ezután jelentkezik papírra vetve, így a helyzet borítékolhatóan romlani fog. A fideszes Tóth Imre térségi tanácsnok jelezte: idén csak az önkormányzati szférából 1500-nál több embert bocsátanak el Békés megyében a kormányzati megszorító intézkedések miatt. E tekintetben a legnagyobb vérveszteséget az oktatás és az egészségügy szenvedte és szenvedi el, azonban más területek sem maradtak érintetlenül.

Kristóffyné Szász Etelka, a megyei munkaügyi központ igazgatóhelyettese igyekezett felelni a feltett kérdésekre. Ezek döntően a szakképzés és a munkaerőpiac kellően össze nem hangolt voltára, a kényszerű megszorítások miatt elbocsátottak jövőjére és a rossz foglalkoztatási helyzet orvoslására vonatkoztak. Az igazgatóhelyettes válaszában jelezte: szándékukban áll minél jobb megoldást találni a helyzetre, azt azonban ő sem titkolta: bőven van tennivalójuk. A megyei közgyűlésről további részletek keddi lapszámunkban olvashatók. Vita a vezetők között a megyei elbocsátásokról A szocialista Varga Zoltán felháborítónak nevezte, hogy több vezető beosztású kollégának nem adják meg a lehetőséget a megyeházán, hogy közalkalmazottként az önkormányzatnál maradhassanak. Domokos László elnök válaszában leszögezte: többen is bejelentették, nem kívánnak együtt dolgozni az új vezetéssel, más viszont az 1,8 milliárdos kormányzati elvonás miatti átalakításban nem kívánt részt venni.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Lejtőn a foglalkoztatás - Sarkad

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz