Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Kevesebb az utas, ritkulnak a járatok - Sarkad

Sarkad - Változtatások sora, jelentős átalakulás jellemzi a Körös Volán Zrt. működését. Egyrészt május elsejétől változott meg a belföldi helyközi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszere. Másrészt a társaságnál az utasokat és a vállalat dolgozóit egyaránt érintő költségkímélő intézkedések bevezetése várható a közeljövőben.
Egyes térségi járatokon 2000-től folyamatosan csökken az utasszám. Bár azt hozzáteszem, hogy Békés megyében kisebb arányban, mint az ország más pontjain. Ez a fogyás 2007-re olyan jelentős mértéket ért el, hogy mindenképpen a csökkentés szándékával kell változtatnunk a járatszerkezeten - nyilatkozta Gémes Tibor, a Körös Volán Zrt. személyszállítási igazgatója.

Kifejtette, több lépcsőben szűkítik a járatok számát, az összevonásokat és a megszüntetéseket fokozatosan vezetik be.
- Csak olyan helyeken tesszük meg a szükséges lépéseket, ahol indokolt az átalakítás. Számlálóbiztosok járták végig a vonalakat, az ő tapasztalataik alapján határozunk a megszüntetendő járatokról. A változások nagy része egyébként időpont-módosítás lesz, a közlekedő buszok sűrűségén változtatunk. A vizsgálatok mellett folyamatosan egyeztetünk az illetékes önkormányzatokkal, ezért konkrétumokról még nem tudok beszámolni - hangsúlyozta Gémes Tibor.

Az utasokat érintő változásokon kívül a Körös Volán dolgozóinak létszáma is módosulhat. - Továbbra is várhatóak belső átszervezések, hasonlóan a másik témához, itt szintén több szakaszban történnek a változtatások - szögezte le a személyszállítási igazgató. M. P. M. Több lépcsőben csökkentik a járatok számát, az összevonásokat és megszüntetéseket fokozatosan vezetik be.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Kevesebb az utas, ritkulnak a járatok - Sarkad

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz