Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Kétmilliárdos figyelem - Sarkad

Sarkad - A legnagyobb adózóknak a magyar gazdaságban betöltött szerepük indokolja azt, hogy komolyabb odafigyelésben részesüljenek. Békésből is átkerült több cég az APEH berkein belül januárban életre hívott Kiemelt Adózók Igazgatóságához(KAIG).

Régiós tanácskozásra várták csütörtökön Szegeden azokat a cégvezetőket, ahol a 2,2 milliárd forintos éves adóteljesítményt meghaladják. A sajtó képviselői ismerős arcokkal is találkoztak, hiszen a három megyében összesen 29 társaság került a KAIG ügyfélkörébe. Dr. Juhász István, az APEH KAIG igazgatója elmondta, ennél több nagyadózó van (178) a régióban, de kiemelt adózó alig harminc. Az újonnan létrejött igazgatóság a kiemelt adózók mellett a központosított ellenőrzéssel és a kizárólagos illetékességű ügyekkel is foglalkozik. - Referensi rendszer működik (országosan 631 kiemelt adózó van, velük 23 referens foglalkozik), ami közvetlen kapcsolattartást biztosít. Egyeztető megbeszélésekre van lehetőség, igény szerint tájékoztató előadásokat szerveznek, az ellenőrzést az adózó székhelyén végzik el a revizorok. Emellett háromévente kötelező őket vizsgálni. Információink szerint ágazati besorolás alapján a 29 dél-alföldi cégből 17 a feldolgozóiparban érdekelt, öt a kereskedelemben, egy az építőiparban és nincs kiemelt adózó a mezőgazdaságban. Arra az újságírói kérdésre, hogy név szerint melyek a kiemelt adózók, az igazgató kitérő választ adott, mondván, a mérlegadatok nyilvánosak, ám a KAIG titkosan kezeli partnereit. Tamásné Czinege Csilla, az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának vezetője hangsúlyozta, maradt még feladatuk, ők adják ki például a kiemelt adózóknak is az adóigazolásokat, illeték ügyben is hozzájuk kell fordulni, és hírlevél-szolgáltatásukat is felajánlották a KAIG részére.



Adózási fegyelem, jogkövető magatartás jellemzi őket

A kiemelt adózókat dicséret illeti, fizetési fegyelem, jogkövető adózói magatartás jellemző rájuk. S hogy mi történik akkor, ha csökken az adóteljesítményük? A 29 cég adószámának az utolsó két karaktere változott. Aki bekerül a KAIG körébe, két évig ott is marad, s ha adóteljesítménye folyamatosan romlik, kikerül ebből a körből.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Kétmilliárdos figyelem - Sarkad

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz