Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Békés megye - Sarkad - Két keréken Békéscsabán

Békés megye - Sarkad - Kerékpárutak építésére nyújt be pályázatot a békéscsabai önkormányzat. Többek között a Békést Békéscsabával összekötő szakaszt szeretnék befejezni.
A lakosság régi vágya valósul meg, ha sikeresen pályázik a megyeszékhelyi önkormányzat kerékpárutak építésére. Több pályázaton is részt vesz a város. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium kiírásába a Békést Békéscsabával összekötő szakasz befejezése fér bele. Ezt a bicikliutat vinnék tovább a megyeszékhely belterületén, a Békési és a Szarvasi úton, amire az engedélyezési tervek már elkészültek. Itt a munkálatokra szánt pénznek legfeljebb az ötven százalékát lehet elnyerni, ami ebben az esetben 2,3 millió forint, a tervezési költség ötven százaléka. Önerő szempontjából kedvezőbb a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács felhívása, amelyben a teljes projekt kilencven százalékára is lehet pénzt nyerni. Mivel a pályázathoz jogerős építési engedély kell, itt az Orosházi úti kerékpárút és a Kétegyházi úti kerékpárút építése jön szóba. A képviselők teljes egyetértésben szavazták meg a kerékpárutakra vonatkozó határozati javaslatokat. A fideszes politikusok megjegyezték, nehéz úgy tervezni, hogy menetközben változnak a kiírások. Korábban volt már arra példa, hogy hatvanszázalékos segítséget ígértek a pályázatírók, ehelyett csak harminc százalékot adtak. Sőt olyan is előfordult már, hogy egy nyertes pályázat után nem annyi pénzt kapott a város, mint amennyiről az eredményhirdetéskor szó volt.



Kicserélik a Szent-Györgyi iskola nyílászáróit



Tizenkétmillió forintot nyert a város a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyílászáróinak cseréjére. Békéscsaba a napokban tudta meg hivatalosan is, hogy sikeresen szerepeltek a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács felhívásán. Az összeghez az önkormányzat még 19 millió forintot tesz hozzá.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Békés megye - Sarkad - Két keréken Békéscsabán

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz