Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Békés megye - A sámán álma

Békés megye - A hétvégén Pusztaföldvár ad otthont a Földvárak Találkozójának. A programban kulturális és szórakoztató programok váltják egymást.
Magyarországon négy Földvár nevű település létezik: Balatonföldvár,Tiszaföldvár, Dunaföldvár és Pusztaföldvár. A Földvárak 8 éve döntöttek úgy, minden évben találkozót szerveznek. A hagyományt az idén Pusztaföldvár ápolja két napon át.

A szombati nap a honfoglalás jegyében telt, kézműves foglalkozások, jurtaállítás, honfoglalás kori viselet bemutatása, íjászat, kelevéz hajítás szórakoztatta a közönséget. A házigazdák még a katolikus parókiát is kinyitották, ahol kiállítást szerveztek. Vadászati témájú anyagot a művelődési házban láthat a közönség.

A Sámán álma címmel a helyi Vajda Sára Ifjúsági Egyesület színpadi produkciója szórakoztatta a nagyérdeműt. Vasárnap reggel óta ínycsiklandozó illatok csábítják a Földvárak találkozójának résztvevőit, hiszen főzőversenyt hirdettek a vendéglátók. 17 órától pedig a ferencvárosi öregfiúk a pusztaföldvári öregfiúkkal vívnak barátságos labdarúgó mérkőzést a sportpályán.


Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Békés megye - A sámán álma

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz