Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Alkalmazkodtak a változásokhoz - Sarkad

Sarkad - Az 1999. november 12-én alapított Szarvas Coop Zrt. Békés megye legnagyobb szövetkezeti tulajdonú kereskedelmi vállalkozása.
A cég kapta a kamarától az év Békés megyei kereskedője díjat. A zrt. alapítója a Szarvas és Vidéke ÁFÉSZ, amely napjainkban is kilencven százalékban tulajdonosa, ezáltal irányítója is a részvénytársaságnak. A Szarvas Coop Zrt. megyénk területének mintegy egyharmadán van jelen, tizenegy településen (Békésszentandrás, Csabacsüd, Örménykút, Tótkomlós, Nagyszénás, Gádoros, Csorvás, Újkígyós, Kondoros, Orosháza, Szarvas) összesen 28 élelmiszer- illetve iparcikkboltot üzemeltet. A cég az éleződő piaci versenyben is mindig megőrizte stabilitását, folyamatosan növelte árbevételét és alkalmazottainak létszámát. Bődi Jánosné, a zrt. igazgatóságának elnöke úgy véli, az elért eredmények elsősorban annak köszönhetőek, hogy valamennyi dolgozójuk alkalmazkodni tudott a változó körülményekhez. - Az áfész igazgatóságának döntéseiben a dolgozók mindig partnerek voltak.

A nehéz időkben is meg tudtunk újulni, a kollektíva egyfelé húzott, mindenki a maga helyén tett meg mindent azért, hogy vevőinket megtartsuk - fogalmazott Bődi Jánosné. Hozzátette, a sikerekben fontos szerepet játszott az is, hogy az áfészek országosan összefogtak. Ennek eredménye, hogy a kemény versenyhelyzetben ez a hazai tulajdonban lévő üzletlánc is rugalmasan tudott alkalmazkodni. Az áfészek országos szintű összefogása tette lehetővé, hogy jó árakkal, különböző akciókkal, coop-partykkal közelebb kerüljenek a vevőkhöz, s megnyerjék hűségüket. A jövőbeni tervekről szólva Bődi Jánosné hangsúlyozta: olyan fejlesztéseket részesítenek előnyben, amelyek javítják a vásárlási körülményeket. Folyamatosan cserélik az üzletek berendezéseit, korszerűbbé, kényelmesebbé teszik a boltokat.

Hamarosan megújítják a törzsvásárlói kártyarendszert is. Az áfészek országos projektjéhez kapcsolódva a közeljövőben elkezdenek egy jelentős számítástechnikai beruházást. Ezzel csatlakoznak ahhoz az egységes informatikai rendszerhez, ami segíti a beszerzési munkát, a korrekt árkialakítást és javítja a gazdálkodás hatékonyságát. - Mindig is szerettem a képzett fiatalokra építeni. Éppen ezért az elmúlt években élenjártunk a szakmunkásképzésben, üzleteinkben örömmel biztosítottunk gyakorlati oktatási helyszínt a leendő kereskedőknek, s a vizsgák is nálunk zajlanak - hangsúlyozta a Szarvas Coop Zrt. igazgatóságának elnöke. L. J. A versenyhelyzetben fontos volt az áfészek országos összefogása. Könyvelőként kezdte Bődi Jánosné Szarvason született 1949. augusztus 9-én.

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán 1973-ban szerzett üzemgazdász diplomát. A Szarvas és Vidéke ÁFÉSZ-nél könyvelőként kezdett dolgozni, majd főkönyvelő és elnökhelyettes volt. 1990-től napjainkig az áfész elnöke, 1999-től 2006-ig a Szarvas Coop Zrt. vezérigazgatója, 2006. május 1-től az igazgatóság elnöke. A Tisza Coop Zrt. felügyelő bizottságának elnöke, 2005. óta a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökségi tagja.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Alkalmazkodtak a változásokhoz - Sarkad

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz