Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai - Sarkad

Sarkad - Alapvető feladatok: a kamarák feladataikat kötelezően a gazdaság fejlesztésével, támogatásával összefüggésben, az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének megteremtése, megőrzése, illetve fokozása érdekében, a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesítése céljából végzik.
A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltató típusú kamara.

Konzultációs és szakmai tanácsadás: ezt heti átlagban 40-50 cég, vállalkozás veszi igénybe. Telefonon történő tanácsadásra is van lehetőség.

Szakmai előadások: általában a vállalkozókat érintő jogi szabályozási környezet változásaihoz igazodnak.

Elektronikus hírlevelek, hírcsokrok: ezekben a fontosabb heti eseményekről, rendezvényekről, jogszabályváltozásokról olvashatunk.

Honlap: általános és szakmai híreket, információkat, aktuális tudnivalókat tartalmaz.

Nemzetközi kamarai hálózat: üzleti partnerek felkutatása, információgyűjtés külföldi cégekről.

Kiállítások, vásárok: bemutatkozás több hazai és külföldi kiállításon.

Pályázatok készítése és menedzselése: pályázatírás vállalkozások részére, saját pályázatok benyújtása.

Oktatóközpont: a kamara tetőterében található, összesen 190 négyzetméter alapterületű. Képzéseken 34, konferenciákon 60-70 ember elhelyezésére alkalmas, bérbe vehető.

Iparjogvédelmi Infópont: a Magyar Szabadalmi Hivatallal kötött megállapodás alapján heti nyolc órában működik. Ingyenes tanácsadással, kutatással és szabadalmi ügyintézéssel foglalkozik.

eMagyarország Pont: a vállalkozók ingyenesen böngészhetnek az interneten, európai uniós és hazai gazdasági honlapokon. Alkalom nyílik pályázati dokumentációk letöltésére is.

Fedezetigazolás: a TIR Biztosító Egyesülettel kötött megállapodás alapján. ATA Carnet: a külkereskedelmi származási bizonyítványok és az ideiglenes kiviteli vámokmányok hitelesítése.

Szakképzés: mestervizsgára való felkészítés és mestervizsgáztatás, tanulószerződések gondozása, gyakorlati képzőhelyek ellenőrzése és akkreditációja, gyakorlati szintvizsgák lebonyolítása.

Széchenyi-hitelkártya program: a kamara a regisztráló szervezet feladatát látja el, a végső bírálatot és a folyósítást a programhoz csatlakozott pénzintézetek végzik. 2006 áprilisától az addigi 10 milliós hitelkeretet 25 milliósra emelték.

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-román Tagozat: cél az üzleti kapcsolatok felkutatása, létrehozásuk elősegítése és ösztönzése. Lehetőség nyílik a partnerország kiállításain és vásárain való megjelenésre, konferenciák, szakmai napok, üzletember-találkozók megszervezésére az új piacok feltárása érdekében. Fogyasztóvédelmi Békéltető Testület: a cél a fogyasztóvédelmi jogviták bíróságon kívüli intézése. A testület megpróbál a felek között egyezséget elérni, ennek hiányában javaslatot tesz a probléma megoldásának módjára.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szolgáltatásai - Sarkad

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz