Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Új szolgáltatások várólista nélkül az orosházi bölcsődében

Új szolgáltatások várólista nélkül az orosházi bölcsődében
Kibővített szolgáltatásokkal várja az apróságokat Orosháza bölcsődéje. Az új lehetőségek nagy segítséget jelentenek a szülők számára, ráadásul úgy, hogy ma már nem létezik a várólista fogalma az intézményben.
Christiánné Grósz Flóra, a bölcsőde vezetője szerint az időszakos gyermekfelügyelet az egyik legnépszerűbb lehetőség a GYED-en lévő szülők körében, hiszen amíg ők különböző ügyeiket intézik, addig a gyermek megfelelő gondoskodásban részesül szakképzett nevelőktől. Emellett nagy előnynek számít az is, hogy a csemeték már azelőtt hozzászoknak a bölcsődei élethez, mielőtt ténylegesen odakerülnének. Christiánné Grósz Flóra elmondta továbbá, hogy a szülőknek is nagy segítséget jelent ez a szolgáltatás, de nem a gyermekfelügyelet az egyetlen újdonság az intézményben, ugyanis a játékkölcsönzés és a sószoba is nagy népszerűségre tett szert.

oros2.jpg

Játékos környezet fogadja az orosházi bölcsőde ifjú látogatóit

A bölcsőde vezetője az OrosCafé-nak adott interjújában tévhitnek nevezte, hogy a gyermekeket évekkel korábban be kell íratni ahhoz, hogy helyet kaphasson, mikor eléri a megfelelő kort. Christiánné Grósz Flóra kiemelte, hogy azok a szülők, akik megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, akár már két héten belül segítséget kaphatnak a kérdés megoldásában. A Békés megyei város bölcsődéjébe jelenleg 47 gyermek jár, akik közül jelenleg nyolcan vannak a beszoktatási fázisban.

-W-