Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Több mint hat és félmilliárd forintból csatornáznak Orosházán

Több mint hat és félmilliárd forintból csatornáznak Orosházán
Lezárult Orosháza történetének legnagyobb volumenű beruházásának előkészületi munkálatai, így ősszel megkezdődhet a város csatornahálózatának és szennyvíztisztító telepének bővítése. A fejlesztések összértéke meghaladja a hat és félmilliárd forintot.
Július 3-án írta alá dr. Dancsó József polgármester a szennyvízberuházásra vonatkozó szerződést a konzorcium vezetőjével. Elmondása szerint a csatornahálózat és a szennyvíztisztító telep fejlesztésével szinte a nullára csökken a környezetszennyezés, valamint javul a felszíni és a felszín alatti vizek minősége is. Ez összességében a helyi lakosok életminőségét is pozitív irányba mozdítja. A projekt az Új Széchenyi Terv keretében, 6,6 milliárd forintból valósul meg, melynek 85 százalékát vissza nem térítendő támogatás címén az Európai Unió biztosítja. A szakemberek várhatóan már az ősz folyamán nekilátnak a feladatok elvégzéséhez.

dr. Dancsó József - polgármester, Orosháza

dr. Dancsó József: minimálisra csökken a szennyvíz okozta környezetszennyezés Orosházán

Orosháza történetének legnagyobb beruházása során 62 és fél kilométernyi gerincvezeték és 15 kilométernyi nyomóvezeték kerül kiépítésre. A projekt lezárását követően 3200 ingatlan csatlakozhat rá a hálózatra, a város csatornázottsága pedig 58-ról 87 százalékra fog emelkedni. A munkálatok több mint másfél évig, várhatóan 2014. március végéig tartanak.

Fotó: fidesz.hu

-W-