Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Több mint 150 millió forintból újul meg az orosházi bölcsőde

Több mint 150 millió forintból újul meg az orosházi bölcsőde
Megkezdődtek a felújítási munkák Orosházán, a Zöldfa utcai bölcsődében. A 150 millió forintos összértéket is meghaladó beruházáshoz a város 143 millió forintot nyert egy pályázaton.
Szeptember 3-án kezdetét vették a kivitelezési munkák az orosházi Zöldfa utcai bölcsődében. A 30 éves épület felújítása 150 millió 800 ezer forintba kerül, melyhez a város 143 millió 256 ezer forintot nyert egy pályázat során, a fennmaradó 7,5 millió forintot pedig az önkormányzat önerőből biztosítja. A kivitelezővel szintén szeptember 3-án írta alá a szerződést dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere. A munkák során új csoportszobát alakítanak ki, külső hőszigeteléssel látják el az intézményt, akadálymentesítést és az elektromos hálózat rekonstrukcióját végzik el a szakemberek, emellett új nyílászárók kialakítására is sor kerül. Korszerűsítésen esik át a fűtési rendszer, az épületgépészet és a tetőszerkezet is.

Dr. Dancsó József - polgármester, Orosháza

Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere már aláírta a szerződést a kivitelezővel, így megkezdődhetett a munka a Zöldfa utcai bölcsődében

A Zöldfa utcai bölcsőde a beruházás lezárulását követően kibővült kapacitással várja a gyermekeket. A munkák a tervek szerint 2013. április 30-ig tartanak, addig pedig a bölcsődések a Könd utcai óvodában tölthetik el mindennapjaikat.

-W-