Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Több milliárd forintos útfelújítási projekt vette kezdetét Orosháza környékén

Több milliárd forintos útfelújítási projekt vette kezdetét Orosháza környékén
Az előkészületi munkákkal május 2-án megkezdődött az Orosháza környéki utak felújítását célzó program. A várost Tótkomlóssal és Kaszaperrel összekötő utak korszerűsítése várhatóan ősszel fejeződik be, és csaknem 3,8 milliárd forintba kerül.
Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere a projekt április 25-i sajtótájékoztatóján elmondta: hosszú időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre méltó állapotba kerüljenek az Orosháza-Tótkomlós és az Orosháza-Kaszaper közötti útszakaszok. Véleménye szerint a beruházás egyaránt szolgálja a térség közlekedésének fejlődését, a szolgáltatások minőségének javulását és a munkahelyteremtést is. A polgármester kifejtette, hogy a két út felújításáról még 2008-ban született meg a döntés, melyre a kormány kezdetben 2,3 milliárd forintot különített el. Később a keretösszeget 1,4 milliárd forinttal megnövelték, így a munkákra immár 3 milliárd 782 millió forint fordítható.

A térség fejlődéséhez is hozzájárulhat az utak felújítása Orosházán.

Közel 3,8 milliárd forintot fordítanak az Orosháza közeli utak felújítására

Szőke József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint az előkészületi munkák május 2-án indulnak meg, egy héttel később pedig a munkagépek is megjelennek az érintett területeken. Hozzátette: bízik abban, hogy október közepére mindenki számára megfelelő eredménnyel zárul a projekt.

-W-