Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Sikeres szezont zár Gyopárosfürdő

Sikeres szezont zár Gyopárosfürdő
Sikeres volt a nyári szezon Gyopárosfürdőn. Az elmúlt nyolc hónapban több mint kétszázezer látogató kereste itt a kikapcsolódást. Az orosházi kedvezményeknek nagy sikere van, és a Romániából érkező vendégek száma is töretlen.
Benkő Ferenc vezérigazgató elmondta: a szezon kezdetén volt némi bizonytalanság, hiszen nem lehetett tudni, hogy a gazdasági válság hatása mennyire érződik majd a fürdő forgalmán. A szezon végén kiderült, a fürdőzők száma kismértékben még nőtt is a tavalyihoz képest. Az év első nyolc hónapjában kétszázezren keresték a kikapcsolódást Gyopároson. Ebben nagy szerepük volt a helyi vendégeknek. Sikeresek ugyanis az orosházi kedvezmények, melyekkel fél áron tudjuk igénybe venni a szolgáltatásokat az élményfürdőben, a parkfürdőben és a szaunában. Romániából is sokan keresték fel Gyopárost. Hétvégenként átlagosan a fürdővendégek harminc százalékát adták az elsősorban Arad és Temes megyéből érkezők.

Gyopárosfürdő

Gyopárosfürdő



Az idei nyár legnagyobb eredménye, hogy elindult az önálló gyógyászati részleg - hangsúlyozta a vezérigazgató. A fürdő területén kialakított nappali kórházban a fürdőorvos reumatológiai és fizioterápiás szakrendelést tart. A nappali kórház 15 ágyán két műszakban 30 beteg tudja felvenni a komplex kezeléseket, tb-támogatás mellett.

A nappali kórháznak már a bővítését is tervezik, illetve még idén megteremtik a lehetőségét annak, hogy az iszapkezelés is elérhető legyen. Megépítik a szükséges helyiségeket, és a technikai berendezéseket is beszerzik. A későbbiekben a gyopárosi tó iszapját szeretnék beminősíttetni és felhasználni a kezelésekhez.

A fejlesztések mellett számos sikeres rendezvényt is hozott az idei nyár Orosháza-Gyopárosfürdőre. A pályázat segítségével megvalósult strandkézilabda pályának köszönhetően országos bajnoki fordulókat rendeztek, az Európai Kenyérünnepen nyolcezren kapcsolódtak ki, és várakozásokon felül teljesített a Hajómodellező Európa-bajnokság is.

Szeptember 13-án, vasárnap zár a parkfürdő, 20-án pedig az uszoda - tudtuk meg Benkő Ferenctől. A gyógymedence felújítása már javában zajlik. A szerkezetmegerősítést követően várhatóan szeptember végén, október elején ismét fogadja a vendégeket a fedett gyógymedence Gyopárosfürdőn.

(Forrás: oroshaza.hu)

Orosháza Online


Gyopárosfürdő Online


Szóljon hozzá a fórumon!