Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Orosházi ízek, hagyományok

Orosházi ízek, hagyományok
Még lehet nevezni arra a nagyszabású versenyre és bemutatóra, melyet az Orosházi Gazdakör szervez. Február 28-án rendezik meg a programot a művelődési központban, a cél az orosházi hagyományok, ízek megismertetése és megőrzése. A részletekről a gazdakör elnökét, Horváth Józsefet kérdeztük meg.

– Ismét keresik Orosháza legjobb füstölt kolbászát és gyümölcspálinkáját. Ki nevezhet a versenyre?
– A megmérettetésre benevezhet mindenki Orosházáról és térségéből, aki – a családi hagyomány alapján – saját készítésű füstölt kolbászát és szalámiját, valamint kisüsti gyümölcspálinkáját minősíttetni kívánja. Idén már harmadik alkalommal rendezzük meg a hagyományok és ízek versenyét, bemutatókkal, kóstolókkal fűszerezve. A pálinkákkal február 21-ig lehet jelentkezni a Gazdaklubban, a füstölt kolbászt, szalámit pedig a verseny napján reggel 8-ig, a helyszínen lehet nevezni.
– Ez a program is nemzetközi méreteket ölt?
– A határon túli kapcsolatok segítségével több területről várunk résztvevőket. A bánsági gazdák mindkét kategóriában indulnak majd. Jelenleg úgy tűnik, az Arad megyei gazdák is eljönnek az orosházi versenyre, a legújabb információ pedig, hogy a magyarkanizsai gazdakörrel szintén felvettük a kapcsolatot, és a tervek szerint itt lesznek február 28-án.
– Mi a legfőbb céljuk a versennyel?
– Egyrészt szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a fogyasztók megismerjék azokat, akik Orosházán árusítanak – például szalámit vagy füstölt kolbászt. Másrészt ez egy megmérettetés is a térségnek, azoknak, akik a verseny szellemében szeretnék minősíttetni termékeiket. Az érdeklődőket pedig kóstolókkal, bemutatókkal várjuk. Egy igazán színes palettát sikerült összehoznunk.
– Ha versenyszellem, a díjak sem maradhatnak el.
– Tavaly is minden versenyző kapott egy emléklapot. Emellett a zsűri döntése alapján a legjobbak díjazásban részesülnek, és használhatják Orosháza legjobb füstölt kolbásza, szalámija és kisüsti gyümölcspálinkája címet.
Minden érdeklődőt várnak a hagyományok és ízek versenyére e hó 28-án, szombaton délelőtt 10 órától, a Petőfi Művelődési Központban.

 

Cikk forrása: orosháza.hu

Orosháza Online

Gyopárosfürdő Online

Szóljon hozzá a fórumon! forum.mconet.biz