Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Orosháza polgármestere is az önkormányzatok helyzetének megoldását sürgeti

Orosháza polgármestere is az önkormányzatok helyzetének megoldását sürgeti
Dancsó József, Orosháza polgármestere, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével, Szabó Gellérttel, a Magyar Faluszövetség elnökével és Dietz Ferenccel, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének társelnökével közösen tartott sajtótájékoztatót az konszolidációról.


Dancsó József arról beszélt, nagy jelentősége van annak, hogy valamennyi önkormányzati érdekszövetség egy asztalhoz tudott ülni, és a helyzet értékelésében és a megoldási javaslatokban is egyet tudtak érteni. Mint mondta, ez azért is fontos, mert továbblépésre ad lehetőséget, hiszen, ha legkésőbb november közepéig nem születnek meg a szükséges döntések, jövő év január elsejétől a finanszírozás tekintetében „furcsa helyzetek állhatnak elő”.

Dancsó József,

Dancsó József, Orosháza polgármestere, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségének elnöke Kósa Lajossal, Debrecen polgármesterével közösen tartott tájékoztatót

 


Orosháza polgármestere felvázolta a cselekvés két lehetséges irányát. Dancsó szerint elsőként a likviditási helyzeten kell javítani, vagy a stabilitási törvény felhasználásával, vagy anélkül, másodsorban pedig a meglévő adósságállomány konszolidációját kell megoldani.

A gyors döntést nem lehet halogatni, annak érdekében, hogy mindenki tervezni tudja a jövő évet, már csak abból kifolyólag is, mert hamarosan költségvetési koncepciókat kell készíteniük az önkormányzatoknak – zárta szavait a fideszes politikus.


Forrás és képek: fidesz.hu