Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Orosháza a kevésbé terhelt városok közé tartozik - interjú Dr.Dancsó József polgármesterrel

Orosháza a kevésbé terhelt városok közé tartozik - interjú Dr.Dancsó József polgármesterrel
Békés megyei körképünk során szeretnénk bemutatni a megye jelentősebb településeit,  azok régi-új polgármestereinek terveit a városukkal kapcsolatban, összhangban az új kormány elképzeléseivel. Dr.Dancsó József, Orosháza polgármestere is válaszolt a kérdéseinkre.
- Mire fekteti a fő hangsúlyt Orosháza polgármestereként az elkövetkező ciklusban?
- A legfontosabb feladatunk, hogy a város költségvetését egyensúlyban tartsuk, az intézményeink működését biztosítsuk, és elősegítsük azt, hogy minél több munkahely jöjjön létre. Tehát gazdaságilag kell megerősítenünk a várost, amiben együtt kell működnünk a kormánnyal annak érdekében, hogy ez a térség valóban a felemelkedés útjára lépjen.

Dr.Dancsó József,

"Úgy gondolom, hogy Orosháza a kevésbé terhelt városok közé tartozik."


- Milyen helyzetben van jelenleg Orosháza?
- Úgy gondolom, hogy Orosháza a kevésbé terhelt városok közé tartozik. Olyan jellegű hitelállományunk szerencsére nincs, mint ami általában az önkormányzatokat jellemzi manapság. Nyilvánvaló, hogy a régmúltból hozott ügyek még vannak, mint például egy másfél milliárdos kötvény, amelyet egy korábbi kedvezőtlen feltételű adósság kiváltása miatt vettünk fel. Mindenképpen kezelhető hitelállománnyal bírunk.

Orosháza

Orosházán a Főtér és a kórház is megújul


- Mely fő beruházások, fejlesztések a legsürgetőbbek?
- A legfontosabbak közé tartozik a 6 milliárd forintos csatornázás, amelynek a pályázatát most készítjük elő a második körre. A Főtérrel kapcsolatos 1 milliárd körüli beruházásunknak is nemrég adtuk be a második körös pályázatát, bízom be benne, hogy sikeres lesz. A kórházunk vonatkozásában sikerrel pályáztunk a sürgősségi betegellátó osztályra, 1,6 milliárdos Struktúraváltás program keretében, miután elnyert pályázatunk van, ennek a közbeszerzése előkészítés alatt van.

Dr.Dancsó József,

"A legfontosabb feladatunk közé tartozik a 6 milliárd forintos csatornázási pályázat"


- A kormánytól miben vár esetleg együttműködést, segítséget?
- Úgy gondolom, hogy olyan körülményeket kell biztosítani a mostani és a mindenkori kormánynak, amely az ország gazdaságát elindítják, hiszen a mögöttünk álló 8 év katasztrofális volt. A költségvetési gazdálkodásban és az országot érintő többi ügyben is világos feltételeket kell lefektetni annak érdekében, hogy mindenki úgy érezze, érdemes itt élni, érdemes itt dolgozni, és az elképzeléseit meg tudja valósítani.

MCOnet - Kovács Tünde


Orosháza Onine - oroshaza.bekesmegye.com