Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Négy postást rúgtak ki

Négy postást rúgtak ki

Orosházán négy sztrájkoló postást rúgtak ki csütörtökön, miután jogellenesnek mondta ki a Fővárosi Munkaügyi Bíróság a decemberi 2 napos munkabeszüntetést.

Békés megyében csak ebben a  városban alakult meg a Kézbesítők Szakszervezete. Huszonegy tagjuk volt. Kilencen sztrájkoltak, a négy szervezőt menesztették, öt dolgozó írásbeli figyelmeztetést és esélyt kapott kézbesítői munkájának a folytatásához.

Kézbesítők Szakszervezetének zászlója

A Kézbesítők Szakszervezete a Munkaügyi bírósághoz fordul

 

Munkaügyi bírósághoz fordulnak a Magyar Posta Zrt. ma, rendkívüli felmondással elbocsátott orosházi munkatársai is. A decemberben sztrájkoló orosházi kézbesítőket elkülönítették munkakezdés után.Megtudtuk, a kézbesítők elbocsátásakor nem lehetett azt figyelembe venni, ki, mennyi ideje dolgozott a társaságnál, ezt a törvény nem méltányolja.

A Magyar Post Zrt. címere vagy logója

A Magyar Posta címere vagy logója

 

A Kézbesítők Szakszervezetének országos elnöke, Tusz Ferenc elsietett lépésnek tartja a felmondásokat, mivel a Fővárosi Munkaügyi Bíróság december 28-án csak első fokon és nem jogerősen állapította meg a munkabeszüntetés jogellenességét, ami ellen az érintettek természetesen fellebbeztek.

(Forrás: Beol.hu)

Szóljon hozzá a fórumon!