Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Nagydíjas üveg

Nagydíjas üveg
Magyar Termék Nagydíjat kapott a Guardian Orosháza terméke-, a ClimaGuard Solar. A kitüntető címet a Parlamentben vette át Finta Ferenc ügyvezető.
Az orosházi síküveggyártó cég, a Guardian Orosháza Kft. a 2007-ben elindult bevonó során olyan Low-E (alacsony hőátbocsátású) bevonattal rendelkező üveget gyárt, amely nagy segítséget nyújt a téli hónapokban az energiafelhasználás csökkentésében. Ez a fajta üveg azonban a napsugárzás más hullámhossztartományában érvényesülő fűtőhatása miatt nem akadályozta meg nyáron a meleg lakótérbe való bejutását. A tavalyi év során kifejlesztettek egy olyan új bevonatos üveget, amely - igazodva Magyarország éghajlati viszonyaihoz - kivételes napvédő tulajdonsággal is rendelkezik. A termék neve ClimaGuard Solar. Felületén egy átlátszó, rendkívül vékony - összvastagsága a hajszálnak mintegy 2500-ad része - bevonat van. Ennek köszönhetően az ebből készített hőszigetelő üveg a teljes napenergiának csak a felét engedi át a hagyományos, bevonat nélküli szerkezethez képest. Így a nyári kánikula idején kevésbé melegszik fel a lakótér, és a belső üveg felületi hőmérséklete is mintegy 4 fokkal alacsonyabb lesz. A termék nemcsak nyáron bizonyítja jótékony hatását, hanem télen is kiváló hőszigetelést nyújt alacsony hőátbocsátási tényezője révén, így csökkentve az energiafelhasználást a téli hónapokban is.

Ebben az évben a ClimaGuard Solar kapta meg a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet, amely azon termékek és gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek a tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának. A pályázat díjazottjai olyan példaértékű modelleket jelenítenek meg, amelyek hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez. A kitüntető címet - a Guardian Orosháza Kft. nevében - Finta Ferenc ügyvezető szeptember 2-án, szerdán délelőtt Budapesten a Parlament Felsőházi termében Podolák Györgytől, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnökétől vette át.

(Forrás: oroshaza.hu)

Orosháza Online


Gyopárosfürdő Online


Szóljon hozzá a fórumon!