Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Közel százmillió forintos gyorssegélyt kapott Orosháza

Közel százmillió forintos gyorssegélyt kapott Orosháza
Orosháza egyike annak az 1216 településnek, melyek több mint 7,5 milliárd forintos támogatást kaptak a  belügyi tárca és a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatának köszönhetően. A program az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került önkormányzatoknak nyújt segítséget.
Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteken jelentette be Budapesten, hogy minden olyan település, mely megfelelt a pályázat formai követelményeinek, jogosult a támogatásra. Az 1216 helység összesen 7 milliárd 577 millió 514 ezer forinton osztozik, melyből Orosháza a harmadik legnagyobb összeget, 95 millió forintot kapta. Az államtitkár elmondása szerint az igénylők körében a legtöbb segítséget Ózd városa kapta 120 millió forinttal, Komlóra 115 millió forint érkezik, de akadt olyan, 56 fő lakosú település is, melynek mindössze 14 ezer forintnyi támogatásra volt szüksége.

oros2.jpg

Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere (Fotó: fidesz.hu)

Tállai András bízik abban, hogy a nyertes önkormányzatok a pályázatukban megjelölt célokra fogják felhasználni a megítélt összegeket, tehát például tartozások kiegyenlítésére, bérek kifizetésére és segélyekre. Dr. Dancsó József, Orosháza polgármestere szerint az OrosCafé-nak elmondta, hogy a 95 millió forint nagy segítség, ám a problémákat nem oldja meg teljesen, ezért szükség van az önkormányzati rendszer teljes átszervezésére. A polgármester hozzátette, hogy a közel 100 millió forintos támogatást a helyi intézmények működőképességének fenntartására és az aktuális számlatartozások kiegyenlítésére fogják fordítani.

-W-