Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Hogy halad az ajánlószelvények gyűjtése Orosházán?

Hogy halad az ajánlószelvények gyűjtése Orosházán?

2000 őszén alakult meg a Fidelitas orosházi csoportja, amely az óta is közösségi élményt nyújt a politika iránt érdeklédő, vagy csak egy vidám társasághoz csatlakozni akaró fiataloknak.

Csizmadia Ibolya, a Fidelitas városi alelnöke bízik abban, hogy most elérjük országos szinten is azt, amit 2006-ban az önkormányzati választáson sikerült. Ő és Addoun Amar csoportelnök, Breznyik Zsolt választókerületi koordinátor valamint az orosházi Fidelitas minden tagja ezért dolgozik. Az orosházi csoport alapvetően egy jókedvű baráti társaság, mely 2000 őszén jött létre. Jelenleg 50 tagot tartanak nyilván.

 

Csizmadia Ibolya, a Fidelitas városi alelnöke

 

Csizmadia Ibolya, a Fidelitas városi alelnöke


Rendszeresen szerveznek megmozdulásokat, mellyel segíteni szeretnének a hátrányos helyzetűeknek, valamint hangsúlyt fektetni a történelmi megemlékezésekre is. A kampányban való részvétel nagyon aktív a csoportban. Az ajánlószelvények gyűjtését a leghamarabbi időpontban kezdték el, ennek köszönhetően az eredmény is szép. A munkát nagyon komolyan veszik, mivel a Fidelitasnak külön körzete van Orosházán.

 

Addoun Amar, orosházi Fidelitas csoportelnöke

 

Addoun Amar, orosházi Fidelitas csoportelnöke

 
Az emberekkel való találkozások alkalmával újra bebizonyosodott számukra, hogy nagyon kell a változás. Az országos politikának köszönhetően ebben a térségben munkalehetőségek nincsenek, így sok fiatal kényszerül a város elhagyására. Az itt élőknek egyre kilátástalanabb a helyzete, egyre nagyobb a kétségbeesés. Az általános vélemény az, hogy változtatni kell, mert így már nem fogják tovább bírni a terheket az emberek.


(Forrás: Fidelitas.hu)


Szóljon hozzá a fórumon!