Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Gyopárosfürdőn alkalmazott gyógykezelési módszerek

Gyopárosfürdőn alkalmazott gyógykezelési módszerek – Gyógyfürdő, gyógyászat, TB által igénybe vehető balneoterápiás kezelések

Gyopárosfürdő vizét 1999-ben nyilvánították gyógyvízzé. Azóta „A” kategóriás gyógyfürdőként működik és elsősorban mozgásszervi valamint reumatikus betegségek gyógyítására specializálódott. Az alábbiakban azon balneoterápiás kezeléseket mutatjuk be, melyek TB támogatással is igénybevehetők.

Gyopárosfürdőn alkalmazott gyógykezelési módszerek, eljárások:

 

Balneo- és hidrotherápiás kezelések (zárójelben a kezelés kódja):

Medencefürdő (01) :

A meleg gyógyvíz értágító hatású, tehát csökkenti a vérnyomást és fokozza a szövetek anyagcseréjét. Megkönnyíti a mozgást, ezáltal javul az izomfunkció. A rehabilitációban fontos szerepe van vizünk ásványi anyag tartalmának.

Az ajánlott gyógyvízben eltöltött idő pihenő közbeiktatása nélkül általában fél óra, de egy óránál tovább a termálvízben nem javasolt tartózkodni.

Egészségügyi kádfürdő (02)

Ezen kezelés során egy termálvízzel töltött kádba egyenáramot vezetnek. A kádban fekvő vendégre a kezelés keringésjavító, fájdalomcsillapító hatású.

Súlyfürdő (04) :

A gerinc, a csípő és a térd nyújtása valósítható meg.

ALKALMAZÁSA: spondylosis, spondylarthrosis (csigolyaízületek merevsége), discopatia (porckorong elváltozások), lumboischialgia (csípőtáji fájdalom), migraine cervicalis, arthrosis et contractura coxae (csípőmerevség, elváltozás), arthrosis et contractura genus (térdmerevség, elváltozás).

Orvosi beutaló szükséges.

A súlyfürdő optimális vízhőmérséklete 34-35 Celsius-fok közötti.

A súlyfürdő kezelés megkezdése előtt előfürdőzés javasolt, utána különösen ajánlott öt-tíz perc pihenő fürdőzés.

gyogykezeles_4_608_20080918122737_434.jpg

Szénsavfürdő (05) :

Növeli a perifériás keringést, javítja a szív munkabíró képességét.

ALKALMAZÁSA: artériás- és vénás keringési zavarok, magas vérnyomás, krónikus mozgásszervi elváltozások, infarktus utáni rehabilitáció.

Orvosi beutaló szükséges.

Massázsterápia (06) :


A testet gyúrásnak, tervszerű ütögetésnek, simogatásnak, dörzsölésnek vagy remegtetésnek vetik alá. Ez lazító és egyúttal élénkítő hatással van a szövetekre és az izomzatra, felélénkíti a vérellátást, helyreállítja a bőr funkcióit és a nyirokáramlást, s mélyebbé válik a légzés. A masszázs előtt célszerű infravörös fény segítségével elvégzett hőterápia igénybevétele.

Fokozza a bőr keringését, javítja az izmok vérellátását és mozgási funkcióját. Javul a vesék működése, segíti az ödémák felszívódását.

ALKALMAZÁSA: izomfájdalom, izomgörcsök, ízületi degeneratív elváltozások, balesetek utáni rehabilitáció, rheumatoid arthritis, csontritkulás.

Víz alatti vízsugár masszázs (tangentor) (07) :

A gyógyító masszázs egy fajtája, melyet a víz alatti kezelőkészülékkel, ún. tangentorral végeznek. A masszázst víz alatt a vendég hátán és végtagjain végzik, amely lazítja az ízületeket, csökkenti az izomfájdalmakat, javítja a vér-és nyirokkeringést, és fellazítja a hám-és kötőszövetet.

Rezgésbe hozza, ellazítja a lágyrészeket, jelentősen fokozza a vér- és nyirokkeringést.

ALKALMAZÁSA: mozgásszervi és idegbetegségek, kimerültségi állapot, keringési zavarok. Sportolóknak izomlazításra, frissítésre.

080910_gyoparos_uvegtetos_1_20080918122842_436.jpg

Csoportos vízalatti torna (08) :

Mozgásszervi problémák prevenciója és rehabilitációja céljából érdemes igénybe venni.

Komplex kezelés (09) :

Napi 4 órában részesülnek a betegek ezen kezelésben.

TARTALMAZ: 4 balneotherápiás kezelést (az előzőekben felsoroltak alapján), továbbá orvosi utasításra elektromos kezelést.

A szolgáltatáshoz a pihenés is hozzátartozik, ami az általunk biztosított pihenőágyakon lehetséges.

A kezelések felől érdeklődni lehet:

Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt.

5904 Orosháza-Gyopárosfürdő, Fasor utca 3.

Tel.: 68/411-962

e-mail: furdort@gyoparosfurdo.hu

web: www.gyoparosfurdo.hu

Szóljon hozzá a fórumon!: Gyopárosfürdőn alkalmazott gyógykezelési módszerek