Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Évtizedes helytállás az egészségügyben

Évtizedes helytállás az egészségügyben
Hagyományos Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a város kórházának dolgozói számára. Az új vezetés a tavaly felélesztett szokás szerint a törzsgárda-elismeréseket is átadta az évek óta megszokott emléklapok és tárgyjutalmak mellett.
A fenntartó önkormányzat nevében Németh Béla polgármester tette a bejelentést, mely szerint a kórház minden dolgozója - a köztisztviselőkhöz hasonlóan - egy napot tölthet Gyopárosfürdőn az ajándék belépő révén. Dr. Kalmár Mihály főigazgató (fenti képünkön) tájékoztatta az érintetteket, hogy az első félévben elmaradt jubileumi juttatásokat is ki tudják fizetni ugyanúgy, mint a törzsgárda-elismerésekkel járó összegeket. Ebben az évben a Semmelweis elismeréssel nem járt pénz, a szűkös források nem tették lehetővé. 29 dolgozó kapta meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által adományozott tollat és az elismerő oklevelet. A törzsgárda-elismeréseket az egészségügyben 10, 15, 20, 25, 30 és 35 éve dolgozók kapják, az orosházi kórházban az idén 85-en részesültek ebben az elismerésben. Hatan végzik naponta munkájukat ugyanazon a területen éppen 35 éve: Seprenyi Imréné, Kerekes Mária, Szigeti Jánosné, Szabóné Dékány Margit, Osztroluczki Péterné és Borsi Istvánné (képünkön).

Kórház

A Semmelweis Kórház épülete Orosházán



A Semmelweis-napi ünnepségen dr. Patakfalvy János főorvos méltatta Semmelweis Ignác életútját, munkásságának jelentőségét. Párhuzamot vonva a világhírű tudós és a jelenkor problémái között, megállapította: mindig a küzdés jellemezte az egészségügyben dolgozók életét. Meg kell találni az egyensúlyt a családért való munkálkodás és a tisztességes, lelkiismeretes munkahelyi helytállás között. Kiemelte, hogy az anyák megmentőjének is nevezett professzorra méltó módon emlékezzünk, példájából erőt merítsünk.

Az eseményen dr. Kalmár Mihály jelentette be dr. Tobak Zoltán főorvosi és dr. Bánfi László adjunktusi kinevezését. Hagyományteremtő szándékkal a kórházi aulában kiállítás is készült erre az alkalomra: a kórház dolgozóinak (Dominkó János, Széni Tibor, Püspöki Zsolt, Kőrösi Henriett, dr. Hudák János és Pokorádi Ibolya) fotóit láthatjuk, a tervek szerint ezt a teret a jövőben is ilyen célokra tartják fenn.

(Forrás: oroshaza.hu)

Orosháza Online


Gyopárosfürdő Online


Szóljon hozzá a fórumon!