Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Egészségturizmus - Az Alföld Spa brand építésében Gyopárosfürdő szerepe is meghatározó

A 2008. november 20-21-én Gyopárosfürdőn megrendezett Alföld Spa nemzetközi konferencia konkluziójaként levonható: az alföldi fürdők összefogásával létre jöhet egy határokon átnyúló brand, az Alföld Spa. Már a rendezvény alcíme is sokatmondó: Egészségturisztikai együttműködés a Nagyalföldön (beleértve Szerbia és Románia földrajzilag az Alföldhöz tartozó területeit és azok fürdőit). A brandépítésben természetesen Gyopárosfürdő is fontos szerepet játszik.

Gyopárosfürdő

Gyopárosfürdő csodálatos természetes környezetével az alföldi fürdők egyik gyöngyszeme

Az „ Alföld Spa ” egyedi jelenség: a gyógyító vizek és szolgáltatások a pusztai romantikával és a napfény melegével együtt kényeztetik a turistákat. Testi, lelki felüdülést nyújtanak az egészségükre odafigyelő felnőtteknek és fiataloknak egyaránt.

Első lépésként 2007 áprilisában az alföldi régió egészségturisztikai versenyképességét erősítő együttműködés jött létre a Dél-alföldi Termál Klaszter és az Észak-alföldi Termál Klaszter között. Az erről szóló okmányt a tavalyi Utazás kiállítás alkalmával rendezett sajtótájékoztatón látta el kézjegyével Albel Andor, a DATERM elnöke, valamint az Észak-alföldi régió fürdőit és egészségturisztikai szolgáltatóit tömörítő hálózat elnöke, Tóth József országgyűlési képviselő, Polgár polgármestere. Az alföldi egészségturizmus egyediségét hangsúlyozó regionális összefogás feladata az ún. Alföld Spa termék kimunkálása, amelyre a későbbiekben egy minőségi védjegy is épülhet. A megállapodás résztvevőinek régiós és uniós ismeretei, kapcsolatrendszere egyfajta katalizátorként működhet a projekt fejlesztésében és a brand piacra juttatásában. Azóta az együttműködés szerb és román szereplőkkel bővült, melynek létjogosultságát a gyopárosfürdői konferencia is alátámasztja.

Az elmúlt években sikeres termál- és gyógyfürdőfejlesztések történtek a dél-alföldi régióban.

A Gyulai Várfürdő akár az „egészség bástyája” nevet is viselhetné, hiszen Közép-Európa egyetlen épségben maradt – immár gyönyörűen felújított – síkvidéki téglavára szomszédságában megújult gyógyászati szolgáltatásokkal, új gyermek- és wellnessfürdővel, korszerűsített uszodával és a lovarda gyógymedencéivel egész évben várja a vendégeket.

Orosháza-Gyopárosfürdő, a kellemes klímájú gyopárosi tóval egybeépült fürdőkomplexum szintén új gyógyászati szolgáltatásokkal, valamint wellness- és élményfürdőjével kényezteti látogatóit. Mindemellett Szauna Parkja a régióban egyedülálló.

Szegeden az Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő teljes és korhű rekonstrukciója nem csak a fürdőlátogatók számára öröm, hanem a városképet is jelentősen gazdagítja.

A homokhátság gyöngyszeme, Kiskunmajsa új élményfürdővel, csúszdás aquaparkkal és gyermekélménymedencével ugyancsak az „Alföld Spa” kínálatát szélesíti. A fürdő új hullámmedencéjét augusztus óta használják a vendégek.

Mórahalmon az Erzsébet Gyógyfürdő új élménymedencével, gyermekmedencékkel és korszerű gyógyászattal gazdagodott.

Makón élményfürdő és új csúszda szórakoztatja a vendégeket.

Tótkomlóson a teljes fürdőrekonstrukciónak köszönhetően fedett úszómedence, aromabarlang és új gyógyászat kínálja szolgáltatásait.

Kecskeméten a főtértől pár száz méterre a Széktói Strandfürdő csúszdái, gyógyvizes medencéi, uszoda- és élményfürdője várja a látogatókat. Nem messze Kodály városától, a tiszakécskei Tisza-parti termálfürdőben felújított fedett fürdő szolgálja a gyógyulást, pihenést és szórakozást egyaránt.

A gyomaendrődi liget évszázados tölgyei között tavaly új gyógyászati részleg, fedett fürdő és versenyuszoda született, Mezőberényben pedig augusztusban új élményelemekkel kiegészített termálmedence létesült.

Szarvas elsősorban holtágával és arborétumával „hódít”, de a régi Árpád fürdő teljes rekonstrukciójával már egy remek élményfürdő és modern gyógyászati létesítmény várja a vendégeket.

Füzesgyarmaton a Gara Hotel új vízgyógyászata, kemping és ősztől egy fedett fürdő is szolgálja a fel-üdülést és kikapcsolódást.