Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Díszítőművészeti kiállítás

Díszítőművészeti kiállítás
Orosháza- Fennállásának negyvenötödik évfordulója alkalmából kiállítás nyílt március 29-én vasárnap a művelődési ház kamaratermében az orosházi Díszítőművészeti Kör tagjainak munkáiból.  Láthatók a különböző tájegységek hímzéseiből készült kézimunkák, a fehér, a palóc, a matyó, a kalocsai, a sárközi, a kalotaszegi, a buzsáki, a békési, a tótkomlósi, az orosházi szabadrajzú és az orosházi szálán varrott hímzés is.

Művelődési Központ

Díszítőművészeti kiállítás Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban

A megnyitón részt vett az ország valamennyi díszítőművészeti körének képviselője, de a Vajdaságból is érkeztek meghívottak. A GramoFOLK Műhely moldvai csángó dallamokkal szórakoztatta a jelenlevőket, majd a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke, Pál Miklósné nyitotta meg a kiállítást, aki beszédében méltatta az orosházi szakkör teljesítményét: - Ez a csoport Orosháza történelmébe beírta magát közösség- és értékteremtő tevékenységével, nekik köszönhetjük az orosházi szálán varrott hímzés begyűjtését is.
Beszéde után a Bokréta népdalkör dél-alföldi és csallóközi dalokat adott elő, majd a Petőfi Művelődési Központ köszöntötte a díszítőművészeti kör tagjait, virág helyett egy százszeletes tortával, amelynek tetejét az orosházi szálán varrott motívumával díszítették.

Cikk forrása: oroshaza.hu

Orosháza Online

Gyopárosfürdő Online

Szóljon hozzá a fórumon! forum.mconet.biz