Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Dancsó József a gazdaságpolitika sikeréről

Dancsó József a gazdaságpolitika sikeréről

A parlament költségvetési bizottságában Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mellett Dancsó József (Fidesz) is kifejtette véleményét.

Dancsó József




Jövőre már pozitív tartományban lesz a magyar gazdaság növekedése Matolcsy György szerint. Matolcsy György elmondta: Az adórendszer reformjában az is jelentős eredmény, hogy a munkára rakódó adók helyett egyre nagyobb szerepet kapnak a fogyasztási, forgalmi típusú adók.


Dancsó József (Fidesz) szerint a magyar gazdaságpolitika sikerét mutatja, hogy a magyar állampapírok kockázati felára jelentősen mérséklődött, a CDS (a csődkockázati felár) a korábbi igen magas szintről 300 bázispont körüli mértékre csökkent.


Dancsó József azt is eredménynek mondta, hogy kiugróan magas a külföldiek kezében lévő magyar állampapír-állomány, véleménye szerint ez a magyar gazdaságba vetett bizalmat mutatja. Babák Mihály (Fidesz) szerint Matolcsy György sikeresen végzi munkáját, ezt jelzi az is, hogy az államháztartási hiány tartósan csökken, jövőre már harmadik éve lesz annak, hogy a GDP-hez mérten 3 százalék alatt marad.


MTI/MCOnet