Orosháza

Orosháza Város - Hírek

"Bursa Hungarica 2010." Ösztöndíjpályázat

Orosháza Város Önkormányzata az Oktatási Minisztériummal együttműködve meghirdeti a 2010. évre vonatkozó BURSA HUNGARICA FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJ-PÁLYÁZATOT a 2009/2010. tanév második és a 2010/2011. tanév első félévére vonatkozóan
A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A" vagy „B" kategóriában.

„A" típusú pályázat: a pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

Figyelem! Az 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdése értelmében nem részesülhetnek Bursa támogatásban:


- a rendvédelmi és katonai felsőoktatási intézmények hallgatói,
- a középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben résztvevő tanulók,
- doktori (PhD) képzésben résztvevők.
- külföldi intézménnyel hallgatói jogviszonyban állók.

 

„B" típusú pályázatot nyújthat be az a fiatal, aki a 2010. év során tervezi felsőfokú tanulmányai megkezdését. A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:


a.) a 2009/2010. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy
b.) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

 

A pályázat részletes kiírása megtekinthető a Városi Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, a www.bursa.hu. internet címen valamint Orosháza város honlapján.

 

Diákok


A Pályázati Csomag, mely tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatót és az adatlapokat is, a Városi Polgármesteri Hivatal portáján kérhető munkanapokon 730 órától 1600 óráig, valamint letölthető az előző internetes címről a város honlapjáról.

 

A pályázat benyújtásának határideje: 2009. október 31.

 

A pályázat benyújtásának helye: Városi Polgármesteri Hivatal Kulturális Osztály Orosháza, Szabadság tér 4-6. II. emelet 15.-16.-17. ajtó

 

(Forrás: oroshaza.hu)

 

Orosháza Online


Gyopárosfürdő Online


Szóljon hozzá a fórumon!