Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Az Orosháza-Gyopárosi Gyógy-, Park-, és Élményfürdő**** 1,5 milliárd Ft támogatást kapott a fejlesztésekhez.

"A kedden bejelentett Dél-alföldi fürdőfejlesztésben Békés megyéből egyedül Orosháza nyert, míg Gyula parkolópályára került. Most a nyertes orosházi pályázat részleteire tér ki a Hír6.hu.

Orosháza alpolgármestere, és a Gyopárosi Fürdő Zrt. tulajdonosi képviselője Dancsó József tartott sajtótájékoztatót a nyertes pályázat kihirdetésének másnapján.
Írja a Hír6.hu

 

Bevezetésként elmondta, hogy az Orosháza Gyopárosfürdő az Alföld Gyöngye Komplex Gyógyturisztikai Fejlesztés című pályázata 754,8 miillió forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács döntése alapján. Ez az összeg az eredetileg beadotthoz képest némlig csökkentett, mégpedig 70 millió forinttal. A teljes beruházás egyébiránt 1 milliád 509 millió 600 ezer forint végösszegű lesz.

Gyógyászat, uszoda és modern szolgáltatások

Teljesen megújul az üvegtetős medence is

 

080910_gyoparos_uvegtetos_589_20080910155608_254.jpg
© Fotó: Pénzes Sándor

A fedett termálmedence is megújul

 

"A teljes fejlesztési elképzelés három elemből áll. A régi fedett medence - mely üvegtetős medenceként ismert - teljes egészében megújul, így a gyógyászati rész utolsó szégyenfoltja is modern lesz" - kezdte a pályázat pontos ismertetését Dancsó József, amjd így folytatta:
"A mostani 50 méteres medence mellett épül majd meg a 33 méteres fedett versenyuszoda lelátóval, és az úgynevezett Medical Wellness Központ. Ez utóbbi minden olyan szolgáltatást tartalmaz majd, mely jelenleg nincs a fürdőben. Ez gyakorlatilag emelt szintű gyógykezelést jelent. Elsődlegesen orvosi rendelkezésre lehet majd itt gyógyulni, de ha valaki úgy gondolja, bármikor igénybe veheti ezt a szolgáltatást térítés ellenében. Ez azért is fontos, hisz a pályázat kiírója is azt kéri, hogy ezt a Medical Wellnest hangsúlyozzuk a következőkben, hiszen ebben látják a legjobb megtérülést".

Megtudtuk, hogy némi észrevétellel élt a pályázati bizottság a fedett uszoda lelátójával kapcsolatban. Itt azt kérték, hogy ez a rész ne kizárólag a sportot szolgálja, hanem legyen más funkciója. Dancsó József kiemelte: eredetileg is abban gondolkodtak, hogy ez a lelátó a hétköznapokon egyfajta pihenőhelyként szolgál majd a fürdőzők számára, így a megbeszéléseken ezt a tervet is alá tudják majd támasztani.
Most kezdődik a tervezés szakasza. A kiviteli tervek, a részletes építészeti tervezés, a pontos költségvetés is elkészül, valamint a közbeszerzést is kiírják a megvalósításra. Ezek egyeztetése a pályázati bizottsággal összhangaban történik majd.
"Ha mindezek megvannak, akkor kerül a második bírálati szakaszba a pályázat, ahol minden esély megvan arra, hogy átengedjék. Ez már csak rajtunk múlik, ezért fog dolgozni mindenki" - mondta Dancsó.
A lehetőség adott, meg kell ragadni
"Az, hogy a megyében csak az orosházi pályázat nyert, nekem egy megerősítés, hogy helyes volt az az út, amin elindultunk. Az összefogás, a megegyezés miatt én magam is sok bírálatot kaptam, hiszen sok politikai felet próbáltam bevonni a kidolgozás folyamatába. Ám az eredményt sosem kell megmagyarázni, az eredménytelenséget pedig nem lehet. A pályázat beadását másodjára fogadta el a testület, és ez a közös megegyezésnek köszönhető. Ezt a lehetőséget most meg kell ragadni. Gyulával nem akarunk versenyezni, hisz mások az adottságaink, de most ebben a kérdésben kis lépéselőnybe kerültünk és Gyopárosfürdő tovább tud fejlődni" - emelte ki az alpolgármester.
Hatalmas lehetőséget kapott Gyopárosfürdő a nyertes pályázatta
Kiemelten fontosnak nevezte, hogy fürdőben tervezett energetikai megújulás pályázata is nyerjen. Korábban már írtunk róla, hogy a fürdő a gázfűtésről áttérne a jóval olcsóbb és helyben lévő termálvíz kihasználására. Ez azért is fontos, hiszen a most megépülő épületekkel jelentősen megnő a fűtési igény, ami újabb költségnövekedéssel jár majd.
Az alpolgármester kiemelte, hogy a következő nagy lépés a Gyopárosi-tó rehabilitációja lesz, amibe beletartozna a környező parkerdő rendbetétele is. Ezzel válna teljessé Gyopárosfürdő megújulása. Arra a kérdésünkre, hogy ezt milyen pénzből kívánják megvalósítani azt válaszolta, hogy előbb át kell tekinteni, milyen források vannak még a város részéről, de mindenképpen pályázni kell erre. Ám egyelőre nincs ilyen jellegű kiírás.

Átadás 2010 őszén?
A Hír6.hu azt kérdezte, hogy a mostani fejlesztések gépészeti része összhangban lesz-e a tervezett termálhő hasznosítással. Erre azt a választ kaptuk, hogy természetesen minden új fejlesztés ennek tükrében lesz kialakítva.

Mikor kezdődhet az építkezés és mikor lehet átadni az új részt? - kérdeztük.
"Eredetileg arról volt szó, hogy már június elején döntés születik, viszont ez csak most történt meg, így három hónapos csúszásban vagyunk - mondta Dancsó József, majd így folytatta:
"Ezt részben behozhatjuk egy feszes de pontos tervezéssel. Az eredeti elképzelés szerint 2009 januárjában lett volna a második körös döntés, de valószínűleg ez is csúszik majd, így nem tudjuk, hogy az építkezés elindul-e 2009 tavaszán. Azért bizakódóak vagyunk, hogy így fog történni. És ha igen, akkor 2010 őszére készül el a tervek szerint az összes épület. Ám ez legjobban talán a közbeszerzéstől függ, hisz itt törvény által szabályozott határidők vannak, amit kötelező betartani."
- Írja a HÍRHAT.HU

 

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Az Orosháza-Gyopárosi Gyógy-, Park-, és Élményfürdő**** 1,5 milliárd Ft támogatást kapott a fejlesztésekhez.

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

 

Gyopárosfürdő online: gyoparosfurdo.mconet.biz

 

Gyopárosfürdő linkajánló: gyoparosfurdolink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu