Orosháza

Orosháza Város - Hírek

Átadták a kerékpárutat

Átadták a kerékpárutat
Szombaton ünnepélyes keretek között átadták a belvárosi kerékpárutat. Az Eötvös téren Bagi László, a városfejlesztési osztály vezetője ismertette a beruházás megvalósulásának főbb állomásait. Elmondta, a nagyszabású munkára több mint 82 millió forintot pályázati úton nyertek, melyhez a város önerőként 36 millió forintot biztosított.

Orosháza, Eötvös tér

Az Eötvös téren adták át a kerékpárutat

Bejelentette: az egyik legveszélyesebb kereszteződésben, a Táncsics gimnázium előtti csomópontban forgalomirányító lámpát helyeznek ki. A beruházás várhatóan egy hónapon belül megvalósul.
A kerékpárutat ünnepélyes keretek közt Németh Béla polgármester adta át. Leszögezte, a beruházás régi igénye a város lakosságának, és megadja a lehetőséget a jóval biztonságosabb közlekedésre. Hangsúlyozta, hogy egy sokak által vitatott kerékpárút átadása történik. A kritikákra válaszul kijelentette: szabályszerűen zajlott az egyeztetés. Minden egyes fórumot - ahol egyeztetési kötelezettség van, vagy legalábbis elvárható - megjárt a kerékpárút. A polgármester kért mindenkit, hogy felelősen nyilatkozzon a beruházásról.
A hivatalos átadás után a két keréken érkezők egy rövid bejáráson vehettek részt, a megjelent oktatási intézmények képviselői pedig átvehették azt a DVD-t, mely a Carscool Autósiskola, valamint az Orosházi Média Kft. közreműködésével készült el, és bemutatja a kerékpárút-hálózat legfontosabb csomópontjainak szabályos használatát.

Cikk forrása: oroshaza.hu