Orosháza

Orosháza Város - Hírek

A csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése

A csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése
"OROSHÁZA VÁROS CSATORNAHÁLÓZAT ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP FEJLESZTÉSE" projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásában valósul meg.

A projekt célja, Orosháza meglévő csatornahálózatának bővítése, valamint a szennyvíztisztító telep korszerűsítése és bővítése. A projekt keretében Orosháza eddig csatornázatlan területein kiépülnek a gyűjtőrendszerek, nyomóvezetékek és a hozzátartozó átemelők. A gazdaságosan nem csatornázható részeken kiépülnek a zárt szennyvízgyűjtők.

 

Új Magyarország Fejlesztési Terv

A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatásában valósul meg


A csatornahálózat fejlesztése két lépcsőben történik, vagyis:

- az előkészítési fázis
- a kivitelezés fázis megvalósításával.

 

A város önkormányzata 121 millió Ft-os költségkertéből végzi a szennyvízelvetési és szennyvíztelep fejlesztési projekt előkészítését, melyre pályázat alapján 103 millió Ft-t támogatást kapott.

 

Az előkészítési fázisban elkészülnek a

- hiányzó kiviteli tervek és engedélyek,
- a projektet bemutató részletes megvalósíthatósági tanulmány és költséghaszon-elemzés,
- a kivitelezés indításához szükséges közbeszerzési dokumentációk.

 

Az előkészítési fázisban - melyet végigkísér egy, az érintett lakosság tájékoztatására vonatkozó PR tevékenység -  elkészülő pályázati dokumentáció alapján a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség dönt a kivitelezés támogatásáról, illetve a támogatási arányról, melynek  mértéke 80 és 85 % között várható.

 

Orosháza Csatornázási program

Orosháza Csatornázási program

 

Az előkészítési fázisban az érintett lakosság létrehozza a Viziközmű Társulatot, mely biztosítja a kivitelezéshez a lakossági támogatást. Az előkészítési fázis befejezésének várható időpontja 2010 második negyedéve.

 

A vízgazdálkodási, ezen belül a víziközmű társulatok rendkívül fontos szerepet látnak el a települések infrastrukturális fejlesztésében. Magyarország települései a vízellátást és csatornázást túlnyomórészt társulati beruházásban valósították meg. Jelenleg is az országban nagy ütemű és nagy értékű csatornamű beruházások zajlanak társulati formában.

 

(Forrás: oroshaza.hu)

 

Orosháza Online


Gyopárosfürdő Online


Szóljon hozzá a fórumon!