Orosháza

Orosháza Város - Hírek

A chipsadóból támogatták az orosházi kórház munkatársait

A chipsadóból támogatták az orosházi kórház munkatársait
Több mint 400 kórházi dolgozó csaknem 33 millió forintnyi bérkiegészítést kapott Orosházán. A külön juttatásokat az elmúlt év során bevezetett, úgynevezett chipsadóból befolyt összegből finanszírozták.
A Fidesz által kiadott közlemény szerint az egészségügyben évet óta nem volt olyan eset, hogy a dolgozók külön juttatásokban részesültek volna. Dr. Dancsó József polgármester elmondása szerint a 2011-es év során bevezetett chipsadónak hála Orosházán közel 33 millió forintot osztottak szét a kórház 403 munkatársa között, ezzel ismerve el egész éves munkájukat. A dolgozók közül bruttó 86 034 forintot kaptak a 150 százalékos pótlékra jogosult alkalmazottak, mint például az aneszteziológusok, bruttó 68 827 forintot pedig a 120 százalékos pótlékra jogosultak, például a röntgen és a diagnosztikai labor munkatársai vehettek át. Az asszisztensek, szakasszisztensek, vagyis a 36 százalékos pótlékra jogosult dolgozók bruttó 20 648 forint bérkiegészítéshez jutottak - tette hozzá Dr. Dancsó József.

33 millió forint bérkiegészítéshez jutottak az orosházi kórház munkatársai.

Több tízmillió forintot osztottak ki az orosházi kótház dolgozói között (Fotó: oroshaza.hu)

A Fidesz közleménye említést tesz arról is, hogy a kormány annak ellenére is kiemelt területként kezeli az egészségügyi ágazatot, hogy az országban jelenleg nehéz gazdasági körülmények uralkodnak. Az ígéretek szerint a kórházi dolgozók 2012-ben is kedvező változások részesei lehetnek.

-W-