Orosháza

Orosháza Város - Hírek

120-nál is több közmunkással indult a 2012-es START munkaprogram Orosházán

120-nál is több közmunkással indult a 2012-es START munkaprogram Orosházán
Február elsején, 122 munkás részvételével vette kezdetét Orosházán az idei START munkaprogram. A dolgozók feladata lesz többek között az úthálózat karbantartása, a belvíz elleni védekezés és az illegális hulladéklerakók felszámolása.
122 regisztrált álláskereső jutott munkalehetőséghez a START munkaprogram keretében Orosházán. A február 1-jével útjára induló program három nagy projektet foglal magába, nevezetesen a városi közúthálózat karbantartását, a belvíz elleni védekezést szolgáló tevékenységeket, valamint a környék illegális hulladéklerakóinak felszámolását. Mindehhez 200 millió forintos támogatást kapott az önkormányzat, melyet a dolgozók munkabérére és a munkák elvégzéséhez szükséges eszközök beszerzésére fordítanak. A tervek szerint a Békés megyei városban még további két projekt indulna ebben az évben, melyek közül az egyikben növénytermesztéssel, a másikban pedig erdőtelepítéssel foglalkozhatnak az alkalmazottak.

Hosszabb időn keresztül és magasabb fizetésért dolgozhatnak az orosházi közmunkások 2012-ben.

122 fővel indult el Orosházán az idei START munkaprogram

A START munkaprogrammal egy időben Orosházán egy hosszú távú közfoglalkoztatási program is kezdetét vette, mely további 130 álláskeresőnek biztosít munkát. Közülük heten február elsején, 127-en pedig március elsején láttak hozzá a helyi közintézményekben ellátandó feladatokhoz. Az önkormányzat tervei szerint idén még további 530 ember foglalkoztatása valósulhat meg, akik Zalai Mihály polgármester szerint hosszabb ideig és magasabb bérért dolgozhatnak, mint ezelőtt.

-W-