Orosháza

Orosháza Város - Hírek

„Áhítom a szeretetet!”

„Áhítom a szeretetet!”
A közelmúltban sokak örömére Oszvald Marika lépett fel a művelődési házban egy operettest keretében. A műfaj igazi csillaga korát meghazudtoló fiatalos lendülettel, jókedvvel szórakoztatta az orosháziakat, és az előadás előtt készségesen válaszolt kérdéseinkre is.
Hogy készül a fellépéseire, mi a titka mérhetetlen energiájának?
- Őrült módon áhítom a szeretetet, az őszinte szeretetet. Mindenki megtalálja az életben azt, amivel el tudja érni a célját. Én az operett szeretetével az abból áradó örömet adom át a közönségnek, és így kapom vissza a szeretetet. Ez az önzés egy fajtája, de jófajta önzés.

oszvald_423_2009021794757_249_582_20090311220546_868.jpg

Közelmúltban Oszvald Marika lépett fel a művelődési házban

- Mivel tartja kondiban a testét?
- Ez adottság és sok munka kérdése. De ne kondi, teremre gondoljanak, hiszen folyamatosan dolgozom. Ma délelőtt például 10-től 2-ig próbám volt, 2-től 4-ig szteppóra, aztán gyerünk ide Orosházára. A fellépés után visszafelé is én vezetek. Szóval nálam nincs olyan, hogy csak úgy ülök, és nem csinálok semmit, csak nézem a tévét. Inkább a rádiót hallgatom utazás közben. Strapás életet élek, de olyat, ami számomra örömteli.
- Mennyire adottság kérdése ez a szemlélet?
- Szerintem a létezés maga az öröm: vagyok, képességeim vannak, el tudom érni a céljaimat. Apró dolgoknak is tudok örülni: megnyitom a csapot és meleg víz folyik, nem kell vadászni, hogy jóllakhassak, és van egy meleg kis kuckóm. Nem vagyok nagyravágyó, az emberek szeretetének nagyon tudok örülni, az pedig megvan.
- Egy tehetséges ember örülhet is...
- Sokat számít a tehetség, de az nagyon kevés. Szorgalom, kitartás, empátia, jó kommunikációs és alkalmazkodó képesség kell, és az is, hogy bírjam a kritikát.
- Ha már kritikát említ, hogy fogadták a szakmán belül az Ön szereplését a kereskedelmi csatornák műsoraiban?
- Játékos alkat vagyok, szeretem a komoly művészetet, de szeretem a játékot is. Ezért nem derogál nekem ilyen dolgokban részt venni. Mondjam úgy, hogy követem a trendet? Ma ilyen elvárások vannak, erre van igény, akkor ezt kell csinálni. Ezzel egy egészen fiatal korosztály lett a rajongóm, iwiwen megkeresnek, üzennek, és még a színházban is megnéznek.

Cikk forrása: oroshaza.hu