Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Zene Világnapi Gála és Jótékonysági Est

Zene Világnapi Gála és Jótékonysági Est

2013 október 1-én került megrendezésre immáron második alkalommal a Zene Világnapi Gála Kondoroson. 2012-ben elsősorban a helyi tapasztaltabb zenészek és zenei formációk mutatkoztak be, idén viszont a legfiatalabb korosztály is nagy számban képviseltette magát.
A rendezvény elején Kozsuch Kornél, Kondoros Város Alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd a Petőfi István Általános Iskola néptánccsoportja népies alapokra ropva nyitotta az estet.

A táncosok után a Dérczy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény részéről ismertették az Őszi Könyvtári Napok további alkalmait. Emellett elmondták, hogy a Jótékonysági est célja a Művelődési Ház és Konferenciaközpont színpadának korszerűsítése, illetve függönyének beszerzése.

a Zene Világnapi Gála Kondoroson.

Az ifjúság is megmutatta zenei tehetségét Kondoroson a Zene Világnapi Gálán


A népzenei blokk második fellépője a Rózsa Pávakör volt, utánuk nép-, komoly-, könnyűzenei stílusok közti átvezetésként a Kondorosi Zeneiskola növendékei mutatkoztak be hegedűvel, furulyával, zongorán, és szóló énekkel, őket két kortársuk követte, Hajdú Hetény és Frankó Gabika. A fiatalok produkciói után egy örökifjú zenész, Arany Attila adott elő tábortűzi örökzöldeket.

Az est végén a Kondorosért Elektroakusztik Önszerveződő Zenei Kör kisebb kamarazenekara énekeltette meg a közönséget.


Kondoros Önkormányzata/MCOnet