Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Új játszótér épül Kondoroson

Új játszótér épül Kondoroson
Az Iciri-Piciri Alapítvány pályázatának köszönhetően a „Varrodai" tóparton megépül egy a hatályos szabályozásnak megfelelő játszótér.

Az Alapítvány célja az volt, hogy Kondoros területén egy szép, természeti környezetben szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosítsanak a kondorosi és az ide érkező gyermekeknek, családoknak.
A játszótér a település központjában lesz, könnyen megközelíthető helyen. A játszótéren 11 db játszótéri eszközt (homokozó, libikóka, hinta, erőd csúszdával...stb.) és kiegészítő térelemeket helyeznek el. A játékok kapcsolódni fognak a település legendájához, miszerint Rózsa Sándor a Kondorosi Csárda kéményében bújt el és mászott ki a csendőrök elől, majd pedig alagúton keresztül menekült el.
A játszótér elhelyezésének kiválasztásakor a tervezők figyelembe vették a gyermekek biztonságát is, hisz a tó melletti terület csak gyalogosan közelíthető meg, emellett kerítés védi majd a játszókat.
A játszótéren különféle burkolati anyagok, enyhe lejtők, emelkedők, domború és homorú felülettel, vezetősávok kialakításával lehetővé válik, hogy a mozgáskorlátozott és csökkent látóképességű gyermekek játék közben gyakorolhassák az életvitelükhöz szükséges mozgást, tájékozódást.
A munkaterület átadása már megtörtént a kivitelező számára, így a tervek szerint október végére elkészülhet Kondoros színvonalas, akadálymentesített, készségfejlesztő játszótere.

Az új játszóter helyszínrajza

Forrás: VN