Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Tállai András államtitkár adta át a kondorosi sportcsarnokot

Tállai András államtitkár adta át a kondorosi sportcsarnokot

Szerdán került sor a kondorosi Sasváriné Paulik Ilona Sportcsarnok felújítási munkáit követő átadásra, mely alkalmából Dankó Béla, Kondoros polgármestere és Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára köszöntötte a jelenlévőket.

Az átadó ünnepségen Dankó Béla polgármester hangsúlyozta a felújítás szükségességét, hiszen a 15 évvel ezelőtt felépült csarnokon eddig nem tudtak felújítási munkákat végezni. Mint mondta, öröm egy településen, hogy ilyen sokan használják a sportlétesítményt, így szükség van arra, hogy rendbe tartsák az épületet. A felújítást a Belügyminisztérium 7/2011.(III.9.) rendeletében kiírt pályázat tette lehetővé. E pályázat keretében Kondoros a Sportcsarnokot, valamint a Többsincs Óvoda és Bölcsőde Hősök út felőli épületét újították fel.
Tállai András államtitkár is örömét fejezte ki, hogy ezen pályázat keretében 173 önkormányzat nyerhetett támogatást. Az államtitkár hangsúlyozta, hogy szükség van a sportlétesítmények fejlesztésére, hiszen a fiatalokat ki kell mozdítani a tévékészülékek és számítógép elől, de ezt csak modern létesítmények üzemeltetésével lehet.
A beruházás keretében sor került a parketta felújítására és a pályák újbóli felfestésére. A kültéri régi ajtók nem zártak tökéletesen, azok cseréjével jelentős energia megtakarítás várható. A belső ajtók cseréje, a csarnok belső falainak festése a sportolók, illetve a csarnokot igénybevevők közérzetét is jelentősen javítja. Az akadálymentes közlekedést biztosító rámpa és a vezetősáv elkészítése az intézmény akadálymentesítésének első, fontos üteme.

A beruházás közel 15 millió Ft-ból valósult meg, melyhez Kondoros Nagyközség Önkormányzata több mint 3,5 millió Ft önerőt biztosított.
A Sportcsarnok átadását követően Tállai András államtitkár meglátogatta a Többsincs Óvodát, ahol a felújított épületet is körbejárta.

Átadásra került a felújított sportcsarnok. Képen láthatók: Brlás János, Kardos polgármestere; Babák Mihály, Szarvas polgármestere, országgyűlési képviselő;Tállai András, Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Dankó Béla, Kondoros polgármestere, országgyűlési képviselő; Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő (balról jobbra)

Átadásra került a felújított sportcsarnok.

Képen láthatók: Brlás János, Kardos polgármestere; Babák Mihály, Szarvas polgármestere, országgyűlési képviselő;Tállai András, Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Dankó Béla, Kondoros polgármestere, országgyűlési képviselő; Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő (balról jobbra)

Szalag átvágásával adták át a kondorosi sporcsarnokot: Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Dankó Béla polgármester, Tállai András államtitkár, Babák Mihály országgyűlési képviselő

Szalag átvágásával adták át a kondorosi sporcsarnokot: Vantara Gyula országgyűlési képviselő, Dankó Béla polgármester, Tállai András államtitkár, Babák Mihály országgyűlési képviselő

A felújítás során sor került a parketta felcsiszolására és a pályák újboli felfestésére.

A felújítás során sor került a parketta felcsiszolására és a pályák újboli felfestésére.

Tállai András államtitkár megtekintette a felújított óvoda-épületet is.

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)