Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Szívünkben különleges helyet foglal el március 15-e

Szívünkben különleges helyet foglal el március 15-e


Március 15-én Kondoroson is, ahogy az ország minden pontját a 1948-49-es szabadságharc hőseire emlékeztek. Dakó Béla polgármester mondta el köszöntő beszédét a kondorosi megemlékezésen.

A rendezvényen a Kondorosi Citerazenekar, valamint a Kondorosért Elektroakusztik zenekar fiatalokból álló csoportja teremtette meg az ünnepi hangulatot.

 

Dankó béla, Kondoros polgármestere, országgyűlési képviselő kiemelte, hogy „nemzeti ünnepeink sorában, de talán szívünkben is különleges helyet foglal el március 15-e. Különlegessége, mely által sokunkhoz oly közel kerülhet, véleményem szerint kortalanságában rejlik. Mert hiába az elmúlt 165 esztendő, március idusa ma is az ifjúság, a lendület és leginkább a tettek ünnepe. Nem csak az évek, de az egymást követő ideológiák sem tudták elvenni fényét, megmásítani igazságait. Különösen fontos ez ma. Különösen fontos, mert hazánk éppúgy, mint akkor, ma is önmagáért küzd. Sok év hazugsága, kilincselése után Magyarország ma világosan látja: csakis önmagunkra számíthatunk. Európa minden országa küzd, éppúgy, mint 1848-ban, küzd a világgazdaság, a bankrendszer válságának árjában. Nem ez az első, de nem is ez lesz az utolsó ilyen küzdelmünk. Ám mai küzdelmünk minden eddiginél jobban köt bennünket 48-hoz. Jobban és erősebben, hiszen 1848 óta először merünk ismét úgy küzdeni, hogy nem másokba kapaszkodunk. …

Dakó Béla

Dakó Béla polgármester mondta el köszöntő beszédét a kondorosi megemlékezésen


Mégis azt kell látnunk, hogy Magyarország szabadságharca nemcsak, hogy nem ért véget, sokkal inkább most lángol fel igazán 1848 után újra. Évtizedes rossz beidegződések, a baloldali és a pénzvilág propagandája által felállított hamis célok és képzetek állnak nemzetünk további emelkedésének útjában. 2010-ben Magyarország bontani kezdte ezen korlátait s újra elindult a 48-as értelemben vett szabadság felé. Éppen ezért 48 tanulságai, nemzetközi és belpolitikai hatásai ma minden korábbinál aktuálisabbak.


De nem csupán ezért tűnhet annyira időszerűnek, sajátunknak a mai nap üzenete.

Bőven akad még tennivaló és közös sikerünk, az ország sikere a mi kezünkben van. Ha az egyes ember nem adja fel a küzdelmet, hazánk is talpon fog maradni.

 

Kondoroson

A rendezvényen a Kondorosi Citerazenekar, valamint a Kondorosért Elektroakusztik zenekar fiatalokból álló csoportja teremtette meg az ünnepi hangulatot

 

 


Mind anyagi, mind morális szemszögből nézve komoly veszély fenyegeti a magyar társadalmat, amelyet csak összefogással kerülhetünk el. Az előttünk álló időszak kihívásai minden bizonnyal Kondorost sem fogják elkerülni. Hiszem, hogy az az összefogás, amely eddig segítségünkre volt a jövőben is fő erősségünket jelenti majd.  De ehhez most munkára van szükség.


Ezért hiszem, hogy a szabadságharc eszmeisége még ma, 165 évvel az események után sem korlátozódhat csupán az emlékezésre.”

 

 

MCOnet