Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Szilveszteri futógála Kondoroson

Szilveszteri futógála Kondoroson

A Kondorosi Női Kézilabda Klub az év utolsó napján nagyot alakított: 10. alkalommal rendezték meg a Szilveszteri Futógálát.


Laszkács Edinát, a csapat játékosát és a futógála főszervezőjét kérdeztük:
Hogyan jött a futógála ötlete?
10 évvel ezelőtt, amikor megalakult a csapat, szerettünk volna év végére is egy rendezvényt a KNKK neve mellett és jött az ötlet: egy futóversenyt. Az ötletet továbbgondoltuk, és ha már futunk, akkor valamilyen jótékony céllal és így lett futógála, hiszen a futóteljesítmény mellett inkább a jótékony cél volt az erősebb motiváció. Az első sikeres futógála után úgy döntöttünk, hogy ezt mindenképpen folytatni kell, így idén már a jubileumunkat ünnepelhettük.

Kinek a segítésére rendeztétek meg az idei futógála?
Ezt mi úgy szoktuk mondani, hogy "kiért futunk". :-)
Idén  megkerestek, hogy lenne egy kisfiú, aki beteg, akinek a család, az orvosok és nővérkék is sokat segítettek már, de szeretnének külsős segítséget kérni. Természetesen igent mondtunk és így idén Márton Zsomborért futottunk. Zsombi egy 6 éves életvidám, örökmozgó kisfiú, akinek Wilms-tumor nevű betegsége van. Többször megműtötték és jelenleg is kezeléseket kap, aminek hatására az immunrendszere nem képes a feladatát ellátni. Zsombi ugyan még nem igazán értheti, de sok olyan gyógyszert kell szednie, amivel szervezete védekezőképességét erősítik, de ezek a készítmények nagyon-nagyon drágák és ezzel együtt a rendszeres orvosi kezelésekre való utazás hatalmas költség a családnak. Találkoztam az édesanyával, megnyugtattam, hogy segíteni fogunk.

Mennyi embert tudtok ezzel a rendezvénnyel megmozgatni?
Azt vettük észre, hogy évről évre a létszám közel azonos, de a 10. rekord lett! 512 fő nevezett be az idei rendezvényre, vegyes korosztály. A legfiatalabb nevező 3 és fél éves, aki édesapjával együtt futotta végig a 2 km-es távot, a legidősebb nevező 75 éves. A sportcsarnok tele volt emberekkel, nagyon jó volt látni, hogy ennyien szeretnének segíteni! Voltak vidéki résztvevők is, Kétsopronyból, Mezőberényből, Békéscsabáról, Békésről, Szarvasról és Csorvásról.

Milyen módon tudunk/tudtunk segíteni Zsombornak?
A futógálán a nevezési díj 200 Ft, jelképes összeg, ezen felül mindenki annyi pénzzel nevez, amennyivel gondolja támogatni a családot. (Nem szoktuk jegyezni ki mennyi pénz adott, nem ez a lényeg, hanem a segítő szándék.)
Az így összegyűlt teljes összeget a család megkapja, és belátásuk szerint rendelkezhetnek vele. A család nyitott egy bankszámlát ahova szintén lehet felajánlásokat küldeni: 10702057-73075110-53200002-es számlaszámra. Ez a számla nincs lezárva, ha szeretnél segíteni, akkor megteheted!

Szilveszteri Futógála

10. alkalommal rendezték meg a Szilveszteri Futógálát


Mennyi pénzbeli segítség gyűlt össze ezen a gálán?
Létszám után az összegyűlt pénz is rekordot döntött. A helyszínen a  nevezési díj és az ezen felül befizetett összegek összesen 440 000 forint, banki átutalásból 320 000 forint, így összesen 760 000 forinttal tudtuk segíteni Zsombor gyógykezelését.

Kik azok, akik segítettek a rendezvény a megszervezésében, lebonyolításában?
A szervezési feladatok csapaton belül megoldottuk. Ezen felül sok segítséget kaptunk és szeretném itt megköszönni Dankó Béla polgármester, a Kondorosi Polgárőr Egyesület, a Kondorosi Csárda, a Gömöri és Gömöri Kft., a Gesztenye Falatozó, a Mini- Tini Aerobik Csoport, a Kondi Alapítvány, a Kondorosi Kábel Televízió, a Kondorosi IKSZT segítségét, valamint a családtagok és barátok segítségét!

Vannak már tervek 2014. december 31-re?
Biztosan lesz 2014-ben is Szilveszteri Futógála. Azt még nem tudjuk, hogy "kiért futunk", de úgy gondoljuk, hogy ez egy példaértékű összefogás, ami mindenképpen örökérvényű.
Mivel nem tudjuk hogyan alakul a Kondorosi Női Kézilabda Klub jövője, ha már csapatként nem is fogunk létezni, magánemberekként mindenképpen megszervezzük ezt a gálát.

Mit üzennél az olvasóknak, embereknek?
Segíteni valakin nagyon jó érzés! Nem lehet leírni ezt az örömöt! Úgy gondolom, hogy egy olyan világban élünk, ahol az emberek egyre inkább felszínesek és magukkal foglalkoznak, nem néznek körbe maguk körül kinek tehetnék könnyebbé az életét, néha elég egy mosoly vagy egy kézfogás. Ha sosem próbáltál önzetlenül segíteni valakin, akkor ezzel az érzéssel szegényebb vagy. Sajnálhatod!
Én azt fogadom az újévre, hogy idén is segítek valakinek, mert nagyon jó dolog:
"Bármit megvásárolhatsz, legyen az szép, szükséges, vagy jó dolog, egyszerűen megveszed: könyvet, csokoládét, ruhát, játékot...
Bármit megtehetsz a szép és jó dolgokért, de cselekedni már bizony nem olyan egyszerű!
Ha úgy tudsz adni, hogy a boldogságtól összeszorul a szíved és könny szökik szemedbe: a legszebb és legjobb! Kevés ennél szebb dolog van a világon!"


Eredmények:

I. Korcsoport - 14 év alatti fiú:
1. Agbari Toma
2. Istenes István
3. Istenes László
I. Korcsoport - 14 év alatti lány:
1. Vaszkó Dóra
2. Kovács Sarolta
3. Hajdú Harmat

II. Korcsoport - 15-20 éves fiú:
1. Kiss Gábor - Absz. Első helyezett
2. Sztrohovszki Dániel és Krajcsovicz Mihály
3. Rafaj Roland
II. Korcsoport - 15-20 éves lány:
1. Bagi Lilla
2. Hegedűs Fanni
3. Medvegy Mónika

III. Korcsoport - 21-40 éves férfi:
1. Medvegy János
2. Gyurán Zoltán
3. Vaszkó László
III. Korcsoport - 21-40 éves női:
1. Tóth Andrea
2. Laszkács Edina
3. Dányi-Bereczki Márta

IV. Korcsoport - 40 év fölötti férfi:
1. Barna Márton
2. Sznyida György
3. Szarka Gábor
IV. Korcsoport - 40 év fölötti női:
1. Szarka Gáborné
2. Kasnyíkné Szvitan Ildikó
3. Czmarkóné Búzás Andrea

Legfiatalabb versenyző: Varga Bendegúz (3és fél éves)
Legidősebb versenyző: Laurinyecz György (75 éves)

Forrás: Kondorosi Női Kézilabda Klub/MCOnet