Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Százan az új közmunka-programban Kondoroson

Százan az új közmunka-programban Kondoroson
Kondoros Nagyközség Önkormányzata a Startmunka-program keretében 100 kondorosi lakos számára biztosít munkát.
A Startmunka-program keretében 4 munkaterületre, összesen 100 kondorosi közmunkást alkalmazunk.- nyilatkozta Dankó Béla, Kondoros polgármestere.
A 100 főből az Önkormányzat 10 főt alkalmaz a település vízelvezetőinek karbantartására. Kondoros alacsony fekvése, valamint az egykoron itt folyó Kondor patak is nagymértékben hozzájárul ahhoz a magas talajvízálláshoz, amellyel a lakosság folyamatosan vívja a csatáját. Korábbi évek tapasztalatai alapján fokozott figyelmet kell fordítani a település bel és külterületi vízelvezető árkainak tisztán tartására.
Az Önkormányzat nagy hangsúlyt fektet az illegális hulladéklerakó helyek felkutatására és felszámolására is, így további 10 fő dolgozik a település határaiban kirakott szemét összegyűjtésére.
Fontos feladatunk, hogy a tanyasi lakosok számára a földutakat járhatóbbá tegyük, emellett célunk a mezőgazdasági földutak rendbetétele is, hisz ez a zömében mezőgazdaságból élő lakosság számára is a munkavégzés alapfeltétele, így további 10 fő végzik a külterületi földutak karbantartását.
A korábban említett három munkaterületen kívül (belvízvédekezés, illegális hulladéklerakók felszámolása, földútkarbantartás) március 1-től összesen 70 ember dolgozik a faültetéssel, tereprendezéssel. Kondoros Nagyközség Önkormányzata a visszaigényelt állami földterületeken kíván erdőtelepítéssel foglalkozni, emellett a dűlőutak mentén történik faültetés. A Tarcsai úton (Homokbányához kivezető út), valamint a Batthyány-Geist Kastélyhoz vezető út mentén folyamatosan zajlik a facsemeték (platán, hárs, tatár juhar) elhelyezése. A program keretében összesen 10.000 facsemete kerül beszerzésre. A munkavégzést két traktort és egy földfúrót fogja segíteni, melyek beszerzése folyamatban van.
A Startmunka-program lehetőséget biztosít Kondoros számára, hogy az oly szükséges munkálatokat végrehajthassuk, emellett 100 kondorosi lakos számára biztosítunk munkát, ezáltal visszavezethetjük őket a munka világába. - foglalta össze a a program előnyeit Dankó Béla polgármester.

A Startmunka-program keretében 100 kondorosi lakos számára biztosít munkát.

 

Elkezdődtek a faültetések.

Elkezdődtek a faültetések.


 

Forrás: Kondoros Nagyközség Önkormányzata (VN)