Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Sportválasztó KONDI-NAP

Sportválasztó KONDI-NAP

Nagy sikerrel és még nagyobb lelkesedéssel rendezte meg a KONDI Kondorosi Ifjúságért Közhasznú Alapítvány 2011. június 14-én 1. sportágválasztó KONDI-napját a kondorosi Petőfi István Általános Iskola diákjai részére.

 

 

 

 

 

A sportnapon iskolai valamennyi diákja több sportágban próbálhatta ki magát:

A vívás lehetőségét a Karácsonyi Lajos Békéscsabai Vívó Egyesület biztosította Galli Zsolt vezetőedző és Mihalek Zoltán korosztályos válogatott vívó irányításával, akik magukkal hozták Bohus Rékát és Lénárti Dórát, két válogatott tanítványukat is, akik bemutatták ezen sportág szépségét. Mind a gyerekek, mind a felnőttek kipróbálhatták gyorsaságukat és reflexeiket.

A vívás lehetőségét a Karácsonyi Lajos Békéscsabai Vívó Egyesület biztosította

A kajak-kenu sportágat egy szárazedzésre szolgáló evezőgéppel lehetett kipróbálni Kovács László ifjúsági Európa-bajnok kajakos és Bagaméri László szakmai irányításával. Némi fizikai segítséget is ők nyújtottak az alsó tagozatosok részére, akik így összesen 1830 km-t eveztek, a felsősök 2710 km-es távjával szemben.

A kajak-kenu sportágat Kovács László ifjúsági Európa-bajnok kajakos és Bagaméri László mutatta be.

Litauszki László I. DAN-os kick-box mester vezetésével és Balogh János segítségével a gyerekek a kick-boksz alapjaival ismerkedhettek meg.

 

A gyerekek a kick-boksz alapjaival is megismerkedhettek.

Szabóné Csendes Ildikó 13-szoros válogatott középtávfutónk az atlétikát mutatta be a gyerekeknek, nemcsak a váltófutás, hanem a súlylökés és gerelyhajítás révén is.

Az alsós gyerekek - elsősorban a lányok - két diákolimpiai és Magyar Kupa résztvevő: Stephán Vivien és Sutyinszki Mónika aerobic óráján vettek részt, míg a felsősök - szintén elsősorban lányok - Opauszki Anita aerobic edzőnk fit-ball aerobic óráján erősítették izmaikat.

Szabóné Csendes Ildikó 13-szoros válogatott középtávfutó az atlétikát mutatta be.

Lónai Hajnalka tornásznő, válogatott kerettag színes élménybeszámolóval készült erre a napra, melyet több mint 50 fő hallgatott végig az iskola könyvtárában.

Bemelegítésként és levezetésként a gyerekek csapatsportágakban is kipróbálhatták tehetségüket: floorball, kosárlabda és focicsapatok alakultak, amelyek az osztálytársak lelkes szurkolása mellett küzdöttek egymással.

 

Forrás: KONDI Alapítvány