Kondoros város

Kondoros Város - Hírek

Nagycsaládosok gyermeknapja Kondoroson

Nagycsaládosok gyermeknapja Kondoroson

Ahogy reggel kinéztem az ablakon, az első gondolatom az volt, hogy ezt a rendezvényt is elmossa az eső, sőt mi több a rendezvény előtti órában sem vélekedtem másképp-hatalmasat tévedtem.

gyermeknapja Kondoroson


Gyermekkoromban rengeteg gyereknapon, ifjúsági rendezvényen volt szerencsém részt venni, de bizton állíthatom, ilyen jól még egyszer sem szórakoztam. Az időjárás viszont az utolsó fél órában 180 fokos fordulatot vett, és a lehető legszebb arcát ragyogtatta Kondorosra.

Egy élmény volt fotózni azt a rengeteg mosolygó arcú gyerkőcöt és felnőttet. A szervezők elárulták, hogy körülbelül 300-400 fő vett részt a rendezvényen.

A Kondorosi Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében megvalósuló Gyermeknap június 2-án fél kettőkor vette kezdetét. A Hősök útján egymást érték az ugráló várak, és a euro-jumping játékok és játszóházak. A Polgármesteri Hivatal előtti téren bódékban, és sátrakban várták az önkéntesek arcfestésre, a játszóházakkal, ügyességi vetélkedőkkel, vízi focival, madzagról lelógatott fánkevéssel, labda horgászással, kosárra dobással, babválogatással, zsákban futással, és persze az elmaradhatatlan üdítőhorgászással. Egész nap ízletes szendvicsek, és limonádé várta a megfáradt vetélkedő gyerekeket és felnőtteket a Művelődési Házban, az utcán pedig a kellemes melegben fagyival is hűsíthették magukat.

A gyermeknap állandó  programjaival párhuzamosan több helyszínen szórakoztatták színpadi produkciók a nézőket.

A nap első fellépője Uhljár Martin volt. Martin egy igazi egyéniség Kondoroson -elképesztő break táncával ejtette ámulatba a nézőket. A robotikus táncot a Kondorosi Aerobikosok tánca követte. A táncosok után a Kondorosi Csárda melletti téren K9-es rendőrségi kutyákkal tartottak izgalmas bemutatót. A bemutató végén az előbb még „rablókat” kergető, és leterítő németjuhászok néhány perc elteltével kezes bárányokká változtak, miközben a gyerekek simogatták őket gazdájuk társaságában.

gyermeknap


Miután mindenki sorra került a kutyák simogatásánál, és gratulált a rendőröknek, ismét visszatérhettek a színpadhoz, ahol a Léghajó Színi társulat „Ludas Matyi” produkciója, majd Hajdú Harmat szavalata, végül az Ananda Band zenei produkciója szórakoztatta a nagyérdeműt.

A program a már hagyománnyá  vált tombolasorsolással zárult.

Valamennyi megjelent nevében állíthatom, ilyen jól már rég szórakoztam.



Forrás: Komáromi László